Το οικονομικό ένθετο της «ΥΧ»

γράφει ο Νίκος Λάππας

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η «ΥΧ» εγκαινιάζει το οικονομικό της ένθετο, με τον τίτλο AGORA.

Η οικονομία της αγοράς είναι η οικονομία όπου αποφάσεις για τις επενδύσεις, την παραγωγή, τις τιμές αγαθών και υπηρεσιών λαμβάνονται από τις λεγόμενες δυνάμεις της αγοράς, την προσφορά και τη ζήτηση.

agrotikh-paragwgh-ws-pilwnas-anaptixis2

Στην πράξη, όμως, αυτά διαστρεβλώνονται. Η υπέρμετρη δύναμη και η δεσπόζουσα θέση κάποιων, για παράδειγμα, καθώς και η έλλειψη ενημέρωσης και γνώσης της λειτουργίας της αγοράς, καθιστούν αναγκαία αφενός την παρέμβαση του κράτους και των ελεγκτικών του μηχανισμών, αφετέρου την έγκυρη ενημέρωση. Σε αυτό το τελευταίο φιλοδοξεί να συμβάλλει η εφημερίδα μας με το νέο της ένθετο.

Η Ελλάδα είναι ίσως η χώρα που οι πληρωμές των άμεσων ή άλλων ενισχύσεων προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Την αξιόπιστη ενημέρωση στο θέμα αυτό, η «ΥΧ» την έχει κερδίσει προ πολλού.

Με το ένθετό μας, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη σημασία του άλλου σκέλους της διαμόρφωσης του αγροτικού εισοδήματος και της ανάπτυξης, που μάλιστα υπερβαίνει το 62%, αυτό της ΑΓΟΡΑΣ.

Εκεί, θα συγκεντρώνονται στοιχεία, άρθρα και αναλύσεις, που αφορούν την πορεία παραγωγικών κλάδων στη διεθνή και εγχώρια αγορά, τη διαμόρφωση των τιμών, την προσφορά και τη ζήτηση, εξελίξεις των κλάδων τροφίμων, ποτών, καπνού και κλωστικών, εξελίξεις των επιχειρήσεων αγροτικών εισροών, οικονομικές αναλύσεις για θέματα όπως η ανάπτυξη, η φορολόγηση, η ασφάλιση, η εξωστρέφεια, η αγροτική πίστη, επιχειρηματικά νέα, ειδικά θέματα που αφορούν τις συνεταιριστικές και άλλες συλλογικές επιχειρήσεις, συνεντεύξεις και παραδείγματα επιτυχημένης επιχειρηματικότητας.

-Διαφήμιση-