Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω: ο συνεταιριστικός – αγροτικός χώρος αλλάζει σελίδα

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω: ο συνεταιριστικός - αγροτικός χώρος αλλάζει σελίδα

Μεγάλη ανάσα στον αγροτικό – συνεταιριστικό κόσμο δίνει η πρωτοβουλία πολλών εκπροσώπων υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, που συμφώνησαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου μεγάλου Ενωτικού Φορέα, με στόχο την ανασυγκρότηση του αγροτικού και συνεταιριστικού χώρου.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την 1η Ιουνίου 2016 – όταν για πρώτη φορά συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινής δράσης για την εξυγίανση του αγροτικού και συνεταιριστικού χώρου – η συστράτευση και άλλων συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων αλλά και φορέων της πρωτογενούς παραγωγής είναι μεγάλη.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου σε αυτή την προσπάθεια για την αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος, μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο αγροτικός – συνεταιριστικός χώρος αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε ακόμη: Ανοιχτός σε όλους τους παραγωγούς ο νέος Ενωτικός Φορέας

Οι δέκα συνεταιρισμοί, που απαρτίζουν την επιτροπή συντονισμού του νέου φορέα, έχουν ήδη βρει το χώρο όπου θα στεγαστεί το νέο εγχείρημα και προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το συντομότερο δυνατόν ο νέος Φορέας να πάρει σάρκα και οστά.