Τον ΠτΔ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της κοινωνικής επιχείρησης ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ

Τον ΠτΔ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Πολυσυμμετοχικής Κοινωνικής Επιχείρησης ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε., Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μοντέλο – οικονομικό εγχείρημα και την πορεία της εταιρίας.

Η ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. κέρδισε το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την κοινωνική – πολυσυμμετοχική – αυτοδιαχειριζόμενη μορφή της και την ανοδική της πορεία στα πέντε χρόνια της λειτουργίας της, την οποία γιόρτασε πρόσφατα με την παραγωγή και τη δωρεάν διανομή σε ιδρύματα της χώρας, 10.000 φιαλών φυσικό χυμό ροδιού, σε εκδήλωση στο εργοστάσιό της στον Πύργο Ηλείας, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

O κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την υποστήριξή του στο εγχείρημα της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ, αλλά και την επιθυμία του να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο εργοστάσιο και στα κτήματα της εταιρίας.

Η πολυσυμμετοχική κοινωνική επιχείρηση ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ είναι ένα σύγχρονο και συλλογικό εγχείρημα 234 οικογενειών – καλλιεργητών και μετόχων. Η εταιρία διαθέτει 207 ροδώνες, με περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιέργειας ροδιάς, στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, της ποικιλίας wonderful, και από πέρσι, την πιο σύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επεξεργασίας 3.000 κιλών φρέσκου ροδιού την ώρα.