Τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας Ferrari

Τα Vega K105 και L80 είναι τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας που ταιριάζουν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας «made in Ferrari» και την κορυφαία απόδοση παραγωγής, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον.

Οι νέοι κινητήρες Stage 5, που λειτουργούν ηλεκτρονικά, συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά τον έλεγχο των εκπομπών. Η νέα τεχνολογία κινητήρων μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση, λιγότερες τοξικές εκπομπές και μεγαλύτερη άνεση λειτουργίας.

Η καινοτόμος τεχνολογία κατασκευής, ο κομψός σχεδιασμός και οι μειωμένες συνολικές διαστάσεις καθιστούν τα Vega K105 και L80 απαραίτητα μηχανήματα για τη μελλοντική γεωργία.

Τα τρακτέρ Vega K105 διαθέτουν κινητήρα Kubota 3,8 lt που αποδίδει 98 HP. Tεχνολογίες όπως το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων, ο καταλύτης οξείδωσης ντίζελ και το φίλτρο σωματιδίων ντίζελ μειώνουν δραματικά τις τοξικές ουσίες που εκπέμπονται στο περιβάλλον.

Τα τρακτέρ Vega L80 διαθέτουν υπετροφοδοτούμενο κινητήρα Kohler 2,4 lt που αποδίδει 75 HP. Και είναι εξοπλισμένος με σύστημα EGR μαζί με καταλύτη DOC για μείωση των εκπομπών και ενίσχυση της λειτουργικής απόδοσης.

Και οι δύο τελευταίας γενιάς κινητήρες Common Rail εξασφαλίζουν ακριβή έλεγχο ψεκασμού, αποδοτικότερη καύση, βελτιωμένη απόδοση και λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.

Ο κινητήρας και ο συμπλέκτης συνδέονται άμεσα με έναν μόνο άξονα που μεταδίδει κίνηση τόσο στον κύριο συμπλέκτη του κιβωτίου ταχυτήτων όσο και στον συμπλέκτη PTO, προσδίδοντας στο Ιταλικό τρακτέρ συμπαγείς διαστάσεις και μεγαλύτερες γωνίες διεύθυνσης.

Μετάδοση

Κιβώτιο ταχυτήτων

Τα τρακτέρ της Ferrari προσφέρονται με συγχρονισμένο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο αποτελείται από τέσσερις ταχύτητες και τέσσερις ομάδες, για συνολικά 16 σχέσεις εμπρός και πίσω, με τη χρήση ρεβέρσας.

Το φάσμα ταχυτήτων (από 700 m/h έως 40 km/h) επιτρέπει την επιλογή της καλύτερης ταχύτητας για την απαιτούμενη χρήση, με την ακόλουθη εξοικονόμηση καυσίμου, μειωμένη πίεση στα μηχανικά εξαρτήματα και καλύτερη ποιότητα εργασίας.

Ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα

Καλύτερη άνεση

Η ρεβέρσα EasyDrive® με ηλεκτροϋδραυλική λειτουργία είναι ιδιαίτερα εύχρηστη για όλες εκείνες τις εργασίες που απαιτούν πολλές αλλαγές κατεύθυνσης, όπως συντήρηση πρασίνου, χειρισμός υλικών με ανυψωτικό πιρούνι, εργασίες μετακίνησης χιονιού ή για μετακινήσεις στο κεφαλάρι σε αμπελώνες και οπωρώνες.

Ευκινησία

Τα τρακτέρ Vega K105 και L80 έχουν ασύγκριτη ικανότητα ελιγμών, χάρη στο μικρό μεταξόνιο και τις συμπαγείς διαστάσεις τους.

Το τιμόνι είναι υποβοηθούμενο, μέσω ενός ειδικού υδραυλικού συστήματος. Οι ελιγμοί είναι ακριβείς και οι ακτίνες στροφής είναι πολύ μικρές τόσο σε μοντέλα με τιμόνι όσο και σε εκείνα με κεντρική άρθρωση, και ιδιαίτερα στις εκδόσεις Dualsteer®

Το Dualsteer® είναι διεθνώς κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και είναι μοναδικό στην αγορά: είναι ένα σύστημα διπλού τιμονιού που ενώνει τον κεντρικό σύνδεσμο του πλαισίου με το τιμόνι των μπροστινών τροχών, με αποτέλεσμα η γωνία διεύθυνσης να μπορεί να φτάσει τις 70 °.

Καινοτόμο χαρακτηριστικό αποτελεί και το σασσί τεχνολογίας OS. Ένας σύνδεσμος στη μέση του τρακτέρ παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα στις κλίσεις και όλες τις συνθήκες του εδάφους, διατηρώντας την υψηλότερη πρόσφυση και στους τέσσερις τροχούς.

Κορυφαία απόδοση

Υδραυλικό σύστημα

Το υδραυλικό σύστημα διαθέτει δύο κυκλώματα με ανεξάρτητες αντλίες και εναλλάκτη θερμότητας για ψύξη λαδιού. Ο μεγάλος σε ισχύ ρυθμός ροής των αντλιών επιτρέπει τη σύνδεση όλων των σύγχρονων εργαλείων για εξειδικευμένη γεωργία.

Σύστημα πέδησης

Τέσσερα δισκόφρενα στο λουτρό λαδιού παρεμβαίνουν ταυτόχρονα και συνεχώς και στους τέσσερις τροχούς, ακόμη και όταν η μπροστινή κίνηση είναι ελεύθερη, καθώς υποστηρίζονται από ένα υδροστατικό χειριστήριο που λειτουργεί ως διαχωριστής πέδησης. Το ανεξάρτητο φρένο στάθμευσης Brake-off είναι αποκλειστικό για την γκάμα του Vega: ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο κινητήρας είναι σβηστός.

Θέση οδήγησης

Κατηγορία 4

Για τις εκδόσεις διαφοροποιημένων τροχών SDT, οι νέες καμπίνες AIRTECH Compact είναι εγκεκριμένες για την Κατηγορία 4, οι οποίες, μονώνουν πλήρως τους χειριστές από την τοξική εισπνοή κατά τη διάρκεια φυτοϋγειονομικών θεραπειών, για ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Τα νέα Vega διαθέτουν υψηλής ποιότητας καμπίνα με A/C, αεροκάθισμα, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας καντράν ενδείξεων και ταχύμετρο, προσφέροντας άνεση στον χειριστή και αυξάνοντας την αποδοτικότητα.

Τα τρακτέρ Vega K105 και L80 διαθέτουν επιθετική εμφάνιση, ταυτόχρονα κομψή και λειτουργική, με μυώδη γραμμή που εγγυάται συγχρόνως την καλύτερη ορατότητα στον χειριστή. Εκτός από τα τέσσερα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα στα μπροστινά φτερά, δύο δέσμες LED πάνω από τη σχάρα του απορροφητήρα αυξάνουν την φωτιζόμενη περιοχή ευνοώντας τη νυχτερινή εργασία ή σε περίπτωση κακής ορατότητας. Το χαμηλό προφίλ του τρακτέρ Vega κάνει τη χρήση κάτω από τις καλλιέργειες σε αμπελώνες πέργκολας και θερμοκήπια εξαιρετικά εύκολη.

After sales service

Τα τρακτέρ της σειράς FERRARI καλύπτονται πλήρως με υψηλής ποιότητας after sales υποστήριξη η οποία προσφέρει πλήρη και άμεση κάλυψη σε ανταλλακτικά και άμεση τεχνική υποστήριξη 24/7 σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας ακόμα και μέσα στο χωράφι. Όλα αυτά μόνο από μια ολοκληρωμένη αντιπροσωπεία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της, όπως η Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.