Τρίτος μνηστήρας για τον Συνεταιρισμό της Άρτας

Μοντέλο Μαρινόπουλου για τα Κοτόπουλα Άρτας, σε ρόλο στρατηγικού επενδυτή o Nιτσιάκος

Και τρίτο όνομα, μετά από εκείνο της «Πίνδος» και της «Νιτσιάκος», φαίνεται να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Ο λόγος για την «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ», που τα τελευταία χρόνια κινείται δυναμικά στον χώρο, με την ίδια την εταιρεία πάντως να αφήνει… διακριτικά ασχολίαστη τη σχετική φημολογία.

Παρά το μειονέκτημα της απόστασης –κάτι που περιορίζει το εύρος των πιθανών συνεργασιών–, οι πηγές που μιλήσαν στην «ΥΧ» επιμένουν ότι η επιχείρηση από την Πιερία εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει την κίνησή της, με την προϋπόθεση ότι οι όροι, οι οποίοι εν πολλοίς θα αποσαφηνιστούν από την εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, θα είναι συμφέροντες.

Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον της «Πίνδος», παρά το άκαρπο των συζητήσεων που είχαν γίνει στο παρελθόν για συγχώνευση των δύο μεγάλων συνεταιρισμών. «Η “Πίνδος” ενδιαφέρεται για συνεργασία με τον συνεταιρισμό, αλλά δεν είναι ούτε στο χέρι της Άρτας ούτε στο δικό μας. Είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης, εάν, δηλαδή, θα υπάρξει κάποια παρέμβαση, και θέμα του εκκαθαριστή», δηλώνει στην «ΥΧ» ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού, Λάζαρος Τσακανίκας.