Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τις μαργαρίνες της Unilever

unilever-ktirio
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Mεγαλώνει ο κατάλογος των ενδιαφερόμενων για τα σήματα της Unilever στις κατηγορίες των μαργαρινών και των προϊόντων επάλειψης, για τα οποία ο γνωστός πολυεθνικός όμιλος εδώ και μερικούς μήνες αναζητά αγοραστή.

Με την προθεσμία για την κατάθεση των τελικών προσφορών να εκπνέει την ερχόμενη εβδομάδα, στη λίστα προστέθηκε εσχάτως και το επενδυτικό fund Platinum, που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι το συγκεκριμένο γκρουπ δεν επιθυμεί να αποκτήσει το σύνολο των προς πώληση δραστηριοτήτων, αλλά μόνο το κομμάτι εκείνο που αφορά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δηλαδή τις ανεπτυγμένες αγορές όπου η ζήτηση έχει μεν υποχωρήσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τα περιθώρια κέρδους παραμένουν υψηλά.

-Διαφήμιση-

Στους υπόλοιπους «μνηστήρες» συγκαταλέγονται δύο επενδυτικά funds που το τελευταίο διάστημα επιδεικνύουν έντονη κινητικότητα και στη χώρα μας. Ο λόγος για τη CVC Capital Partners και την Apollo Global Management.

Η πρώτη κινείται δυναμικά στον χώρο της υγείας, όπου, μετά την απόκτηση του Metropolitan την περασμένη άνοιξη, βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει το ντηλ και για τη γενική κλινική Ιασώ. Σημειωτέον ότι, ήδη, ελέγχει, μεταξύ άλλων, και τον Νο1 παίκτη της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου, την ισπανική Deoleo. Η Apollo, από την πλευρά της, αναζητά εδώ και καιρό επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και πρόσφατα δημοσιεύματα τη θέλουν να βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση της Forthnet.

Και οι δύο διαχειριστές κεφαλαίων, πάντως, φαίνεται ότι επιθυμούν να αγοράσουν το σύνολο των δραστηριοτήτων που πουλά η Unilever.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, έχει «προκριθεί» και ακόμα ένα fund, η ΚΚR, ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ενδιαφέρον του φαίνεται να έχει ατονήσει το τελευταίο διάστημα. Τη διαδικασία πώλησης «τρέχουν» η Morgan Stanley Goldman Sachs, που κάλέσαν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Στόχος της Unilever είναι μια πρώτη συμφωνία να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki