Βιολογικά ντοματίνια από την ΚοινΣΕΠ «Αμάλθεια»

Πέντε άνεργοι στρέφονται στον πρωτογενή τομέα

Βιολογικά ντοματίνια από την ΚοινΣΕΠ «Αμάλθεια»

Πέντε άνεργοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το 2014 στη Ροδόπη την ΚοινΣΕΠ «Αμάλθεια». Νοίκιασαν 9 στρέμματα στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης και καλλιεργούν πειραματικά ρίγανη, μεταφέρει η Αθανασία Γεωργίου.

«Βάλαμε δίκοκκο σιτάρι από τις παραδοσιακές ποικιλίες της περιοχής, που δίνει αλεύρι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, με ελάχιστη γλουτένη. Θα διατεθεί στην τοπική αγορά και σε άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη».

Επίσης, καλλιεργούν στην Ροδόπη με φυσικό τρόπο κόκκινα ντοματίνια και μαύρα Κρήτης που μοσχοβολούν ντομάτα και τα διαθέτουν σε εστιατόρια και ιδιώτες με παράδοση κατ’ οίκον. Παράλληλα, ετοιμάζουν ένα θερμοκήπιο για να καλλιεργήσουν χειμερινά κηπευτικά. 

  • Μαρία Αμπατζή