Οι βροχές τρενάρουν την καμπάνια στα τεύτλα

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Λίγες ημέρες πίσω θα πάει η καμπάνια για τους τευτλοπαραγωγούς, καθώς σε άλλες περιοχές βρέχει και σε άλλες αναμένονται βροχοπτώσεις μέσα στο σαββατοκύριακο, γεγονός που δεν επιτρέπει στους παραγωγούς να μπουν στα χωράφια.

Έτσι, η συγκομιδή που αναμενόταν να ξεκινήσει στις 27, πηγαίνει πίσω και, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν από τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Θεσσαλίας, Θόδωρος Δαλακούρας: «Περιμένουμε τον καιρό, γιατί θα έχουμε βροχές το σαββατοκύριακο. Περισσότερο βρέχει στην Αγιά, αλλά και στη Λάρισα έχουμε βροχερό καιρό. Περιμένουμε σήμα για να ανάψει το καμίνι (σ.σ. να λειτουργήσει το εργοστάσιο στο Πλατύ). H παραγωγή φαίνεται καλή, αλλά πρέπει να μπούμε και στο χωράφι».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Πίπας, τευτλοπαραγωγός από το Πλατύ, μας είπε ότι «η καμπάνια αναβλήθηκε, μας είπαν ότι θα περιμένουμε λόγω των βροχών. Ίσως να είναι και μια αφορμή να πάμε λίγο πίσω, γιατί μπορεί να μην είναι έτοιμοι στο εργοστάσιο, αλλά θα περιμένουμε σίγουρα Παρασκευή και Σάββατο και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε. Μας είχαν πει ότι θα ξεκινούσαμε στις 27, αλλά λόγω και των προβλέψεων της ΕΜΥ θα πάμε πιο πίσω».

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας