Ξεκίνησαν οι παραλαβές τεύτλων από την ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Πληρώθηκαν το 44,5% των οφειλών για την καμπάνια του 2016 οι τευτλοπαραγωγοί
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης  ξεκίνησε η παραλαβή των πρώτων φορτίων ζαχαρότευτλων από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Ν. Ορεστιάδα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Ορεστιάδας, η συγκομιδή ξεκίνησε με βάση το πρόγραμμα της Γεωπονικής Υπηρεσίας του εργοστασίου, ενώ συνολικά παραλήφθηκαν 4.000  τόνοι ζαχαρότευτλων από στρέμματα που καλλιεργήθηκαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης και πιλοτικά στη Βουλγαρία.

Στις 15 Οκτωβρίου θα μπει σε λειτουργία η διαδικασία της κατεργασίας των ποσοτήτων που παραλαμβάνονται.

Ο Όμιλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε πρόσφατη ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ΕΒΖ βρίσκεται σε περίοδο καμπάνιας συλλογής τεύτλων και παραγωγής ελληνικής ζάχαρης και η διαδικασία αυτή «θα δώσει τη δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να βρει σε όλες τις αλυσίδες Σ/Μ Ελληνική ποιοτική ζάχαρη».

Αναφέρει επίσης ότι «αναμένονται περισσότεροι από 30.000 τόνοι ζάχαρης ελληνικής παραγωγής όπου μαζί με τους άνω των 160.000 τόνων από Σερβία, ο Όμιλος ΕΒΖ θα προσεγγίσει τους 200.000 τόνους ζάχαρης, ποσότητα που θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών σε όλη την περιοχή».

-Διαφήμιση-