Ξεκίνησαν οι παραλαβές τεύτλων από την ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Πληρώθηκαν το 44,5% των οφειλών για την καμπάνια του 2016 οι τευτλοπαραγωγοί
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης  ξεκίνησε η παραλαβή των πρώτων φορτίων ζαχαρότευτλων από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Ν. Ορεστιάδα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Ορεστιάδας, η συγκομιδή ξεκίνησε με βάση το πρόγραμμα της Γεωπονικής Υπηρεσίας του εργοστασίου, ενώ συνολικά παραλήφθηκαν 4.000  τόνοι ζαχαρότευτλων από στρέμματα που καλλιεργήθηκαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης και πιλοτικά στη Βουλγαρία.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στις 15 Οκτωβρίου θα μπει σε λειτουργία η διαδικασία της κατεργασίας των ποσοτήτων που παραλαμβάνονται.

Ο Όμιλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε πρόσφατη ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ΕΒΖ βρίσκεται σε περίοδο καμπάνιας συλλογής τεύτλων και παραγωγής ελληνικής ζάχαρης και η διαδικασία αυτή «θα δώσει τη δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να βρει σε όλες τις αλυσίδες Σ/Μ Ελληνική ποιοτική ζάχαρη».

Αναφέρει επίσης ότι «αναμένονται περισσότεροι από 30.000 τόνοι ζάχαρης ελληνικής παραγωγής όπου μαζί με τους άνω των 160.000 τόνων από Σερβία, ο Όμιλος ΕΒΖ θα προσεγγίσει τους 200.000 τόνους ζάχαρης, ποσότητα που θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών σε όλη την περιοχή».

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές