Χρ. Αποστολόπουλος: Διόρθωση ανακρίβειας σε ρεπορτάζ του ertnews.gr

Σε διόρθωση ανακρίβειας ρεπορτάζ του ertnews.gr, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από διάφορα μέσα, μεταξύ αυτών και το ypaithros.gr, προέβη ο Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολόπουλος επικοινώνησε με την «ΥΧ» και δήλωσε ότι το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του κρατικού μέσου ενημέρωσης, με τίτλο «Λάρισα: Κοινός αγώνας για την προστασία της φέτας ΠΟΠ» είναι λανθασμένο και περιλαμβάνει ανακρίβειες ως προς τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για την προστασία της φέτας ΠΟΠ, από την Ελληνική Ένωση Τυροκομείων, την ΕΔΟΦ και τον ΣΕΒΓΑΠ.

Ακολουθεί το κείμενο του προέδρου του ΣΕΒΓΑΠ, για όσα είπε στη συγκεκριμένη συνάντηση:

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος «… ο οποίος παρουσίασε ότι το μερίδιο αγοράς που έχει η φέτα στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι οι εξαγωγές από το 2019 μέχρι σήμερα αυξηθήκαν κατά 20% (το 2023 όμως μόλις 0,68% σε σχέση με το 2022). Επισήμανε ότι η συνολική ποσότητα προϊόντος με την επισήμανση ΦΕΤΑ σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν $11,5 δις ενώ από η μια και μόνη πραγματική φέτα είναι το 1/10 αυτής της ποσότητας. Παράλληλα άσκησε κριτική στο ΥΠΑΑΤ για τους ελέγχους στην αγορά αναφέροντας ότι είναι προς εντελώς λάθος κατεύθυνση, δηλαδή την πυρόσβεση και όχι την πρόληψη. Όσον αφορά το κυρωτικό σύστημα ο ΣΕΒΓΑΠ έχει δηλώσει και διατυμπανίσει κατ’ επανάληψη προς κάθε κατεύθυνση, οποιοσδήποτε αποδειχθεί ότι νοθεύει το εθνικό μας προϊόν θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά και στην περίπτωση της υποτροπής να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του οριστικά. Πριν συμβεί όμως αυτό δεν έχει δικαίωμα κάνεις, ούτε καν το Υπουργείο, να διαδίδει ειδήσεις περί νοθείας, φωτογραφίζοντας στην κυριολεξία κάθε επιχείρηση παραγωγής φέτας».