Χρηματοδότηση 15 εκατ. από ΕΤΕπ στην Creta Farms

Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την Creta Farms SA υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), πραγματοποιώντας την πρώτη χρηματοδότηση της στην Ελλάδα στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση, που επωφελείται από τη στήριξη που προσφέρει η εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for StrategicInvestments/EFSI), του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

«Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης καινοτόμου εταιρείας είναι το πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ευρώπη. Η Τράπεζα θα εξακολουθήσει να στηρίζει επενδύσεις καίριας σημασίας στην Ελλάδα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας», δήλωσε σχετικά κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Jonathan Taylor.

Η Creta Farms θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επενδύσει στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία (ΕΑΚ) και για να αναπτύξει την καινοτόμο επιχείρησή της που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών διατροφικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση της Creta αφορά δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με πενταετή διάρκεια αποπληρωμής. Οι όροι της χρηματοδότησης έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας. Η εταιρική στρατηγική περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων στη βιομηχανία αλλαντικών και γαλακτομικών. H επένδυση που θα χρηματοδοτηθεί θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, τόσο εγχώρια όσο και στις εξαγωγικές αγορές. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία πάνω από 100 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο πρόεδρος του ΔΣ της Creta Farms, κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης,  τόνισε: «επενδύουμε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί επιβεβαίωση των κινήσεων που έχει κάνει η εταιρεία τα τελευταία έτη. Πρωτοπορούμε πάλι, όντας η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Επενδυτικό Σχέδιο Juncker για την Ευρώπη».