Χρήση μπουκαλιών αποκλειστικά από ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) από την PepsiCo

Χρήση μπουκαλιών αποκλειστικά από ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) από την PepsiCo

Η PepsiCo Greece ανακοίνωσε τη δέσμευσή της, να διαθέσει τα προϊόντα της, Pepsi & Ivi, σε συσκευασίες μπουκαλιών μόνο από ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) μέχρι το τέλος του 2021 ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ήδη στην ελληνική αγορά τα προϊόντα Lipton Ice Tea σε φιάλες από 100% rPet (ανακυκλωμένο πλαστικό).

Με αυτήν την πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του 2021 η PepsiCo θα διαθέτει στη χώρα μας περισσότερο από το 90% των προϊόντων της σε μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, κάνοντάς ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μίας πιο «πράσινης» αγοράς στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες Ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες η PepsiCo θα διαθέτει το 90% των συνολικών προϊόντων της (Pepsi, Ivi, Lipton Ice Tea) σε μπουκάλια αποκλειστικά από rPet, έως το τέλος του 2021. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως το 100% των προϊόντων της PepsiCo στην Ελλάδα διατίθεται ήδη σε φιάλες ανακυκλώσιμου πλαστικού.

«Η PepsiCo συμπράττει στην Παγκόσμια προσπάθεια για έναν πλανήτη ζωντανό, γνωρίζει τον τρόπο και το υλοποιεί. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θέλουμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους και στη χώρα μας, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Για εμάς στην PepsiCo το “Winning with Purpose” αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η προστασία του πλανήτη και κατ’ επέκταση του τοπικού περιβάλλοντος∙ δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία συνδράμουμε ουσιαστικά στην αειφόρο βιωσιμότητα του πλανήτη», δήλωσε η εμπορική διευθύντρια της PepsiCo Greece, Δέσποινα Τσαγκάρη.

Σημειώνεται ότι η PepsiCo Greece υποστηρίζει τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) ως μέλος της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ