ΥΠΑΑΤ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για μετάκληση εργατών γης έως 31/12/2020

Eπεκτείνεται, σύμφωνα με υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ, έως την 31η Δεκεμβρίου του 2020, η προθεσμία κατά την οποία μπορεί εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, να υποβάλλει, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.

Στο ίδιο άρθρο επεκτείνεται έως τις 31/10 η προθεσμία διενέργειας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, μόνο για το έτος 2020, δεδομένων των διαταράξεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε εκδοθεί στις αρχές Μαΐου για τον σκοπό της μετάκληση εργατών γης, η οποία επέτρεψε την απασχόληση πάνω από 8.000 αγρεργατών στην Πέλλα και την Ημαθία προέβλεπε ότι η καταληκτική προθεσμία για των ανωτέρω σκοπό ήταν η 30η Ιουνίου, η οποία και έχει λήξει.

Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση

και ΕΔΩ το νομοσχέδιο

Ρεπορτάζ για το θέμα στην αυριανή «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 17/7