Από την Άπω Ανατολή μια ακόμη διάκριση για τους οίνους Πιερίας

Από την Άπω Ανατολή μια ακόμη διάκριση για τους οίνους Πιερίας
-Διαφήμιση-
Delegate

Στην μακρινή Άπω Ανατολή ταξίδεψε ο οίνος «ONIROS 2012» του Πιεριέα οινοπαραγωγού Απόστολου Κούρτη, από την Ράχη, και γύρισε πίσω στη γη του Ολύμπου, με ασημένιο μετάλλιο (ανάμεσα σε περίπου 4000 ετικέτες).

Ο «ONIROS 2012» είναι ένας βιολογικός οίνος, ερυθρός, ξηρός, Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Πιερίας, που έχει ωριμάσει για 15 μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Στις 23-10-2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ASIA WINE TROPHY 2016, που διεξάγεται στην πόλη Daejeon της Νότιας Κορέας, παράλληλο διαγωνισμό που διοργανώνει το Berliner Wein Trophy στο Βερολίνο.

cam05158

-Διαφήμιση-

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τροφίμων και Οίνου με την υποστήριξη του διάσημου Πανεπιστημίου της Σεούλ και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου (OIV International Organization of Wine and Vine) πιστοποιώντας τον ως ένα από τους πιο δίκαιους διαγωνισμούς. Η μεγάλη παρουσία των μέσων ενημέρωσης στον διαγωνισμό, εξασφαλίζει αυξημένη προβολή των βραβευμένων οίνων στην Ασία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, η αγοραστική συμπεριφορά των ασιατών καταναλωτών επηρεάζεται θετικά από μετάλλια, έχει ως αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να αποτελεί την σημαντικότερη πύλη για την αγορά του οίνου στην Ασία.

Οι συνεχόμενες διακρίσεις των Πιερικών Οίνων των τελευταίων χρόνων έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μιας αξιόλογης αμπελουργικής ζώνης στη Πιερία, ενώ παράλληλα τα έχουν κατατάξει στις πάγιες παραγωγικές αξίες, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμη εφόδιο για την ανάδειξη της Πιερικής Ταυτότητας των αγροτικών προϊόντων και του τόπου. Το μεράκι των Πιεριέων οινοποιών, η στόχευση στην ποιότητα, με την συμβολή της επιστήμης της οινολογίας και με τις επιμελείς οινοποιήσεις τους, κατάφεραν οι Πιερικοί Οίνοι να μπορούν να συναγωνιστούν διεθνώς καταξιωμένες και αναγνωρισμένες ετικέτες οίνων και να διακριθούν.