Αποστόλου: Ως το τέλος του χρόνου ακόμη 1,1 δισ. ευρώ θα πάρουν οι αγρότες

Ιούνιος πληρωμών
-Διαφήμιση-
Delegate

Περισσότερα από 2 δις ευρώ θα έχουν μπει συνολικά ως το τέλος του χρόνου στους λογαριασμούς των αγροτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας από το βήμα της Βουλής. 

Μιλώντας ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ σημείωσε πως περισσότεροι από 50.000 δικαιούχοι δεν πήραν το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Σημείωσε πως οι αγρότες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας και ζήτησε να πληροφορηθεί πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα. 

Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου. Εξήγησε δε ότι υπάρχουν αγρότες που βγήκαν εκτός συστήματος, είτε γιατί δεν πληρούσαν τον ορισμό του ενεργού αγρότη ή ακόμη και γιατί ήταν ενταγμένοι σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων.  

-Διαφήμιση-

Συμπλήρωσε ωστόσο πως 66.500 αγρότες που δεν πληρώθηκαν μέχρι σήμερα είναι γιατί το ποσό, που δικαιούνταν ήταν κάτω  των 250 ευρώ και θα μπει στην επόμενη πληρωμή σημειώνοντας πως ως το τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί και άλλα καθεστώτα ενίσχυσης. 

Ειδικότερα ο κ. Αποστόλου σημείωσε η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει ως το τέλος του χρόνου 1,1 δις ευρώ, το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, την πράσινη ενίσχυση, την ενίσχυση για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, θα γίνουν πληρωμές συνδεδεμένες αλλά και κάποιες άλλες πληρωμές που έχουν καθυστερήσει, δίχως να διευκρινίσει, όμως, ποιες θα είναι αυτές.