Η «κυρία με τα λουλουδάκια» που άφησε τις πολυεθνικές… και πέτυχε

Η Άννα Θεοδωρίδου αποφάσισε να επενδύσει στην αρώνια και κέρδισε το στοίχημα

Αρκαδία: Η «κυρία με τα λουλουδάκια» που άφησε τις πολυεθνικές... και πέτυχε
-Διαφήμιση-
Delegate

Κάποιοι, στον καιρό της κρίσης, δεν το έβαλαν κάτω. Μάζεψαν όσο κουράγιο τους είχε απομείνει και έχοντας καθαρίσει το μυαλό τους από τις έγνοιες που γεννά η εποχή προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας μια άλλη επιλογή για την επαγγελματική τους πορεία. Η Άννα Θεοδωρίδου έχει ένα βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί, καταγράφοντας παρουσία σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες ως οικονομικό στέλεχος. Η κρίση, όμως, δεν την άφησε και αυτήν ανεπηρέαστη και έτσι βρέθηκε χωρίς δουλειά. Σήμερα, δηλώνει αγρότισσα, έχοντας αφήσει πίσω της τον κόσμο των πολυεθνικών και έχοντας ανοίξει νέους ορίζοντες. Η  ενασχόληση με την αγροτική καλλιέργεια, όπως η ίδια δήλωσε στην «ΥΧ», ήταν μία επιλογή που είχε να κάνει με πολλούς παράγοντες.

Έχοντας αποκλείσει παραδοσιακές καλλιέργειες, στράφηκε στις λεγόμενες εναλλακτικές, επιλέγοντας την αρώνια. Η επιλογή της γης στο Λεβίδι έγινε με βάση τις κλιματολογικές ανάγκες που έχει το εν λόγω φυτό και αυτό είναι το ψύχος. Πώς, όμως, τη βλέπουν οι κάτοικοι της περιοχής, που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες κινήσεις; Η Άννα Θεοδωρίδου ανέφερε γεμάτη ικανοποίηση: «Κάποιοι το αγκάλιασαν και κάποιοι άλλοι κάθισαν στο καφενείο και γέλαγαν. Μάλιστα, κάποια στιγμή, με αποκάλεσαν η ‘‘κυρία με τα λουλουδάκια’’». Σε αυτό το σημείο ξέσπασε στα γέλια και έδειξε να απολαμβάνει την εμπειρία της, κυρίως όμως απέδειξε ότι τίποτα δεν την ενοχλεί.

Από εκεί και πέρα, άρχισαν τα προβλήματα, όπως η έλλειψη ενός κανονισμού άρδευσης, η αγροτική οδοποιία που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, αλλά και η κρατική αδυναμία να στηρίξει την προσπάθεια. Κάποιος γεωπόνος της είπε: «Τι το θέλεις και ασχολείσαι τώρα με αυτά;». Η ίδια, μετά από δύο χρόνια προσπάθειας, γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει δρόμο μπροστά της, αλλά είναι ο δρόμος της δημιουργίας και αυτό της αρέσει, αφού πλέον και η αρώνια είναι ένα προϊόν που έχει προοπτική και ζήτηση στις αγορές.