ΑΣ Πρεσπών «Πελεκάνος»: Και κονσερβοποιείο και κινητό σφαγείο

Ήδη ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική μελέτη (καθώς πρόκειται για περιοχή Natura) και προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης της μονάδας από την Περιφέρεια

ΑΣ Πρεσπών «Πελεκάνος»: Και κονσερβοποιείο και κινητό σφαγείο
-Διαφήμιση-
Delegate

Να «ανοίξει τα φτερά του» σχεδιάζει ο αγροτικός Συνεταιρισμός Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος» και να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες, εκτός από την συσκευασία και πώληση ξερών φασολιών. Αφού κατάφερε, από εκεί που οι παραγωγοί δεν κατάφερναν να πουλήσουν τη σοδειά τους, μέσα σε μια δεκαετία τα φασόλια των Πρεσπών να γίνονται ανάρπαστα, ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις. Απαράβατος όρος; Όποιος θέλει να συμμετέχει να βάλει χρήματα από την τσέπη του γιατί μόνο αν συνδέσεις την επιτυχία του συνεταιρισμού με το δικό σου κέρδος, νοιάζεσαι πραγματικά και προσπαθείς.

Ο «Πελεκάνος» σχεδιάζει τη δημιουργία κονσερβοποιείου, όπου θα παρασκευάζονται φασόλια τουρσί, έτοιμη συσκευασμένη φασολάδα, φασόλι γλυκό και φασόλια με μοσχαρίσιο κρέας από την περιοχή. «Εδώ στην περιοχή έχουμε πολύ ωραίο κρέας, γιατί όλες οι αγελάδες είναι ελευθέρας βοσκής», λέει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Νίκος Στεργίου.

Ήδη ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική μελέτη (καθώς πρόκειται για περιοχή Natura) και προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης της μονάδας από την Περιφέρεια. Ο συνεταιρισμός αναμένει την προκήρυξη του μέτρου του ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) που αφορά στη μεταποίηση προϊόντων στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επένδυση.

  • Τάνια Γεωργιοπούλου

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί