Αυξημένες οι πωλήσεις βιολογικού κρέατος μετά την έρευνα για τα Ω-3

Μείωση στη ελληνική κατανάλωση κρέατος σύμφωνα με έρευνα

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν καιρό, και έκανε τον γύρω του κόσμου, αναφέροντας πως το βιολογικό κρέας είναι 50% πιο πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε σχέση με το συμβατικό, αύξησε τις πωλήσεις του πρώτου.

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, οι πωλήσεις βιολογικού κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 4,1% σε 12 εβδομάδες, ενώ πτώση είδαν οι πωλήσεις συμβατικού κρέατος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Soil Association, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις βιολογικού κρέατος και κυρίως του μοσχαριού.

Η ανάγκη των καταναλωτών για πιο υγιείς διατροφικές επιλογές είναι ένας από τους λόγους της αύξησης των πωλήσεων. Ο οργανισμός βιολογικών προϊόντων Soil Association συμβουλεύει τους παραγωγούς να στραφούν στη βιολογική κτηνοτροφία αφού θεωρείται ωφέλιμη τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και βιώσιμη για το περιβάλλον.