Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αθήνα. Νωρίτερα ζημιές σε Λαμία και Τρίκαλα (video)

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αθήνα. Νωρίτερα ζημιές σε Λαμία και Τρίκαλα
-Διαφήμιση-
Delegate

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα (λίγο πριν τις 8) της Τρίτης 28/6 στην πρωτεύουσα, όπου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στο κέντρο της πόλης.

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και θα πρέπει οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα στα βόρεια προάστια.

Λαμία

Εν τω μεταξύ σχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. Εκτός από την καταρρακτώδη βροχή κατά τόπους έπεσε χαλάζι ενώ οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο.

Τρίκαλα: Χαλάζι σε σχήμα καρυδιού κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα σε καλλιέργειες

-Διαφήμιση-

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα σήμερα αργά το μεσημέρι από έντονη χαλαζόπτωση, σε χωριά κυρίως του πρώην Δήμου Γόμφων, στον νομό Τρικάλων.

Το χαλάζι ήταν σε σχήμα καρυδιού, και έπληξε όλες τις καλλιέργειες, όπως αμπέλια, αραβόσιτο, περιβόλια, βαμβακοκαλλιέργειες κ.α.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.