Στη σειρά για πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι εκκρεμότητες για βασική και πρασίνισμα του 2015 ως την επόμενη εβδομάδα

Στη σειρά για πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι εκκρεμότητες για βασική και πρασίνισμα του 2015 ως την επόμενη εβδομάδα

Εν αναμονή της πληρωμής εκκρεμοτήτων όλων των καθεστώτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015, δηλαδή βασικής ενίσχυσης, πράσινης ενίσχυσης, γεωργών νεαρής ηλικίας και όλων των συνδεδεμένων καθεστώτων, βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες σε όλη τη χώρα. Το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ανέφερε ότι οι πιστώσεις αναμένονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ωστόσο οι δικαιούχοι ίσως χρειαστεί να περιμένουν μερικές ακόμα ημέρες, δηλαδή έως την ερχόμενη εβδομάδα 17 – 21/10

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί – σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ – οι πληρωμές των αιτημάτων που θα έχουν υποβληθεί για τα προγράμματα εργασίας των Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), καθώς και για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, τα προγράμματα προώθησης γεωργικών προϊόντων & οίνων και τα προγράμματα μελισσοκομίας.

Επίσης σειρά παίρνουν και οι πληρωμές των αιτημάτων που θα έχουν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα.

Στα τέλη Οκτωβρίου (στις 27/10, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας) θα γίνει πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 σε ποσοστό μέχρι 70%. Περί τις 20/12 θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της Βασικής(354 εκατ. ευρώ) & Πράσινης Ενίσχυσης (567 εκατ. ευρώ), καθώς και η πληρωμή των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) έτους 2016.

gaia-sense