Στην Κομισίον οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό

Στις 3/5 συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Στην Κομισίον οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στις 3 Μαΐου 2017 συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η υπ’ αριθμ. 0663/2016 αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατά του Ασφαλιστικού νόμου. Σε υπόμνημά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου τονίζει ότι «η επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών ανέρχεται στο 80% του εισοδήματος, με το υπόλοιπο 20% που απομένει, να πρέπει κάθε πολίτης να καλύψει υπόλοιπους φόρους και δαπάνες, όπως ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΗ, τηλέφωνο κ.ά. με αποτέλεσμα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν διακόψει ήδη την δραστηριότητά τους».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Αιγίου κ. Μπέσκος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «Η ΕΕ παρ’ όλο που θεσμικά έχει υποχρέωση να λειτουργεί ανεξάρτητα αγνοεί την πραγματική διάσταση των καταστάσεων και εναρμονίζεται με την κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με τους θεσμούς νομοθετεί θεωρώντας τους πολίτες ως λογιστική απεικόνιση και αριθμούς, αδιαφορώντας κυριολεκτικά για το δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση. Θεωρούμε, ότι με βάση τα στοιχεία μας, έχει τη θεσμική υποχρέωση να δεχτεί και επί της ουσίας την αίτηση και να προβεί σε ενέργειες».