Αφαιρέθηκαν 40 χλμ. καλωδίου από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου Ηλείας

Αφαιρέθηκαν 40 χλμ. καλωδίου από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου Ηλείας

Περίπου 40 χιλιόμετρα καλωδίου έχουν αφαιρεθεί από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του εθνικού οδικού δικτύου της Ηλείας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα έργα που εκτελούνται στην παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως πρόσθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «η περιφέρεια προσπαθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις να φωτίσει τους πιο πολυσύχναστους κόμβους, δίνοντας άμεση λύση».

Παράλληλα, σύμφωνα με την περιφέρεια, «μελετώνται ήδη οι φθορές και το κόστος ολόκληρου του δικτύου, προκειμένου να προχωρήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες στην πλήρη αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα σημεία των σηράγγων, ευθύνονται για τις φθορές στον ηλεκτροφωτισμό».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο περιφερειάρχης έκανε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων και της προστασίας των πρανών στην παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως επίσης και στο έργο αποκατάστασης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού των πέντε σηράγγων της εθνικής οδού Πύργου – Τρίπολης, στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, «μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και πάλι έπειτα από πολλά χρόνια, ο ηλεκτροφωτισμός στις σήραγγες, ένα έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια όσων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ