Ηλεία: Πολίτες, φορείς και σύλλογοι στηρίζουν τους πρόσφυγες

Ηλεία: Πολίτες, φορείς και σύλλογοι στηρίζουν τους πρόσφυγες

«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια για την στήριξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στο παραθεριστικό κέντρο της Μυρσίνης στην Ηλεία» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ. Πρόσθεσε πως απλοί πολίτες, φορείς και σύλλογοι παρέχουν τη βοήθειά τους, η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντική, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, η σίτιση των προσφύγων γίνεται χωρίς προβλήματα τρεις φορές την ημέρα, ενώ υπάρχει και ιατρική φροντίδα.

Όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος, έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Αμαλιάδας, ώστε να γίνουν εξετάσεις αίματος σε όλους τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών μετά τα τρία κρούσματα ανεμοβλογιάς που καταγράφηκαν. Ακόμη, ο Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ είπε ότι μία από τις εγκυμονούσες γέννησε προχθές ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο του Πύργου.

Όσον αφορά στο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους πρόσφυγες, ο κ. Μοράντ τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι οικογένειες που βρίσκονται εδώ ανησυχούν για το αύριο, αφού πολλοί άνδρες είναι ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ οι μητέρες με τα παιδιά βρίσκονται στην Ελλάδα». Έτσι λοιπόν, όπως σημείωσε, «οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και ήδη εθελοντές δικηγόροι από τον Πύργο, την Πάτρα και την Αμαλιάδα έχουν έλθει στο κέντρο φιλοξενίας για να τους βοηθήσουν νομικά και να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τα χαρτιά τους».

Ωστόσο, όπως επισήμανε, δεν πρόκειται για κάτι απλό.