Η κακοκαιρία «χτύπησε» δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Η κακοκαιρία «χτύπησε» δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Φθινοπωρινό είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού, καθώς έχουν ξεκινήσει τα έντονα φαινόμενα που προέβλεψε η ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» Σε πολλές περιοχές της χώρας από τα ξημερώματα βρέχει με την κακοκαιρία να έχει «χτυπήσει» αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. 

Λίγες ώρες δυνατής βροχής ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κυλλήνη και Πύργο. Οι δρόμοι στην Κυλλήνη, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, μετατράπηκαν σε λίμνη και οι κάτοικοι έξαλλοι φωνάζουν πως αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει έστω για λίγο, καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα ποτέ δεν προχωρούν!

ki2

Αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί σήμερα, στην περιοχή του Κατακόλου, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει την Ηλεία, από το βράδυ της Δευτέρας. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι οι ισχυροί, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν αρκετά δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών.

Ζημιές στην Ήπειρο

Ανάλογη εικόνα και σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου. Μέχρι κι αυτή την ώρα η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Μάλιστα τα Σύβοτα έχουν πλημμυρίσει και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάρα πολλά.

Πρωτόγνωρες εικόνες για μία παραθαλάσσια περιοχή που δεν είναι συνηθισμένη σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη νύχτα. Όπως περιγράφουν οι κάτοικοι των Συβότων το Ιόνιο «φλεγόταν» από τις αστραπές. Στη συνέχεια ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και τα πάντα να πλημμυρίσουν.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες πρωινές εικόνες με τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά που αναζητούν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και την Πάργα, η οποία έχει μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα. 

Επίσης, μεγάλη είναι η ολισθηρότητα που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αρκετά τροχαία. Το πιο σοβαρό έγινε στην Εθνική Ιωαννίνων Άρτας, κοντά στο Μπζάνι όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα, όπως αναφέρει το epiruspost.

Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στη θάλασσα του Λαγανά 

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψαν κάτοικοι του Λαγανά το πρωί της Τρίτης 
Πρόκειται για υδροσίφωνες, έντονα, δηλαδή, περιστρεφόμενες στήλες αέρα που περιέχουν αρκετές ποσότητες νερού.

zakinthos-anemostrov-1

Σύμφωνα με ειδικούς οι υδροσίφωνες είναι σύνηθες αλλά εντυπωσιακό φαινόμενο τον Σεπτέμβριο γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μεγάλη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας, η οποία σε αρκετές περιοχές αυτόν τον μήνα είναι η υψηλότερη του έτους. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα