Στο ΧΥΤΑ Θηβών θα μεταφερθούν 1.500 τόνοι σκουπίδια από τον Πύργο

Στο ΧΥΤΑ Θηβών 1.500 τόνοι σκουπίδια από τον Πύργο

«Πράσινο φως» για τη μεταφορά 1.500 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο στη Θήβα άναψε το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Στερεάς σε συνεδρίασή του στη Λαμία.

Οι δήμαρχοι που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του φορέα, εκτίμησαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στο επόμενο διάστημα να υποδεχτούν 1.500 τόνους απορριμμάτων από την συγκεκριμένη περιοχή, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποκατάσταση προβλημάτων στην περιοχή του Πύργου. Μάλιστα, την πρόθεσή τους αυτή εξέφρασαν και πριν από λίγες μέρες στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι 1.500 τόνοι απορριμμάτων, θα πρέπει να μεταφερθούν στην περιοχή το επόμενο εξάμηνο, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ΧΥΤΑ της Θήβας, εναποθέτουν τα απορρίμματα εκτός από τους δήμους Θήβας – Τανάγρας – Αλιάρτου, οι δήμοι Λοκρών και Κύμης -Αλιβερίου. Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η υφιστάμενη χωρητικότητα με βάση τις σημερινές συνθήκες του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ ξεπερνά τους 240.000 τόνους, ενώ υπολογίζεται ότι εκεί εναποτίθεται κάθε χρόνο λιγότεροι από 50.000 τόνοι απορριμμάτων.