Τρίπολη: Υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021

Κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υποψηφιότητα της Τρίπολης, για την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με βασικό μήνυμα τη φράση «in Arcadia».

Τρίπολη: Υποψηφία για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Ο φάκελος υποψηφιότητας του TRIPOLIS-ARCADIA 2021, δεν αφορά μόνο την Τρίπολη, αλλά το σύνολο της Αρκαδίας. Έχει σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, το οποίο επιλέχθηκε ως κεντρικό μήνυμα, που θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις της υποψηφιότητας.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής σε δηλώσεις του για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας σημείωσε πως, «η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία. Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο για το 2021 αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και στηρίζεται στην ισχυρή βούληση, για τη ενεργή συμμετοχή μας στην πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Προσθέτει ο φάκελος της Τρίπολης είναι το αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης και «εκφράζει την συλλογική πίστη των Αρκάδων πως έχουν το δικό τους ρόλο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλογο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα».

Υπογραμμίζει πως «η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Αρκαδίας έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, ικανό να της προσφέρει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, όλη η Ευρώπη έχει ως σταθερή αναφορά της ταυτότητάς της τον τόπο της Αρκαδίας και την βάση αξιών που σημαίνει το όνομά του».

Επιπλέον τόνισε πως, «η TRIPOLΙS-ARCADIA 2021 μπορεί να είναι το ορόσημο ενός μεγάλου κύκλου του ευρωπαϊκού πνεύματος, και μια μεγάλη γιορτή για όσους θέλουν να βρεθούν πραγματικά ή μεταφορικά στην Αρκαδία».