Έριξε επισήμως …άγκυρα στον Πειραιά η British American Tobacco

Έριξε επισήμως …άγκυρα στον Πειραιά η British American Tobacco

«Άγκυρα» στον Πειραιά έριξε –και επίσημα- η British American Tobacco, θέτοντας σε λειτουργία διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο στο λιμάνι, που θα διακινεί προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ. Ο νέος εμπορικός κόμβος της εταιρείας στον Πειραιά, που ξεκίνησε την λειτουργία του σε συνεργασία με την ΣΕΠ Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου Cosco, αποτελεί, σύμφωνα με τη διοίκηση, «συνέχεια της δέσμευσης για επενδύσεις στην ελληνική αγορά», καθώς ο Πειραιάς προτιμήθηκε από τον διεθνή όμιλο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για την δημιουργία αυτού του Κέντρου.

Στην πλήρη ανάπτυξή του το Κέντρο θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών, δημιουργώντας έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η απόφαση αυτή έχει δυνατότητα να τριπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που γίνεται εφικτό με την λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου.

Σε πρώτη φάση, προβλέπεται να φτάνουν στην Ελλάδα πάνω από 2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως από πέντε εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη.

Στην επίσημη έναρξη, που έγινε παρουσία του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, παρουσιάστηκαν τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα έχει το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

O υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς στη διάρκεια της τελετής για την έναρξη του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου της British American Tobacco στην Ελλάδα αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά», ανέφερε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και το Ισραήλ, κ. Gianpiero Pazzanese αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο. «Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία».

Στη σημασία της συνεργασίας με την British American Tobacco αναφέρθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Cosco Ελλάς, κ. Γιάννης Δεσποτίδης, τονίζοντας ότι  «η συμφωνία συνεργασίας της Cosco με την British American Tobacco είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Πειραιά και τις δυνατότητες του, οι οποίες για πρώτη φορά ξεδιπλώνονται και σε έκταση και σε ένταση, με την επένδυση του Ομίλου Cosco».