Μια βραβευμένη φάρμα στα Ακαρνανικά

Μια βραβευμένη φάρμα στα Ακαρνανικά

Μια κάθετη μονάδα εκτροφής βιολογικών μοσχαριών και χοιρινών, όπου ακολουθούνται με σεβασμό όλοι οι κανόνες για την ευζωία των ζώων βρίσκεται στη Βόνιτσα, στα Ακαρνανικά βουνά.

Πρόκειται για τη βιολογική φάρμα του Νίκου Προδρομίτη, ο οποίος καλλιεργεί το 100% των ελάχιστων ζωοτροφών που καταναλώνουν τα ζώα του, τα οποία τον περισσότερο καιρό βόσκουν ελεύθερα στους γειτονικούς λόφους. Τα ζώα μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες, αυξητικούς παράγοντες, αντιβιοτικά, ζωικά υποπροϊόντα και μεταλλαγμένους σπόρους.

Με σεβασμό στη ζωντανή πρώτη ύλη του, ο Νίκος Προδρομίτης έχει επιλέξει ένα γειτονικό βιολογικό σφαγείο, έτσι ώστε τα ζώα να μη στρεσάρονται και να μην υποφέρουν ούτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ούτε κατά τη σφαγή, καθώς κοιμίζονται, όπως απαιτούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Μια βραβευμένη φάρμα στα Ακαρνανικά Ακολουθεί η τυποποίηση σε βάκουουμ (αεροστεγής συσκευασία) και η διανομή σε 60 και πλέον σημεία πώλησης, κυρίως στην Αθήνα, που κατέχει το 80% της αγοράς. Ο Νίκος Προδρομίτης ήταν ο πρώτος το 1998-2000 που πούλησε βιολογικό κρέας στην Ελλάδα, χωρίς καν να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Το 2007, ξεκίνησε η τυποποίηση των προϊόντων και τότε η επιχείρηση έλαβε ένα πρώτο βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την καθαρότητα και όχι μόνο. Ακολούθησαν και άλλα βραβεία, όπως αυτά του «Γαστρονόμου» για την ποιότητα παραγωγής κρέατος το 2015.

Νικολέτα Τζώρτζη