Τρέξε για τους πρόσφυγες στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Τρέξε για τους πρόσφυγες στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των προσφύγων μέσω του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ανέλαβε ο ΣΕΓΑΣ προκειμένου να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στο ανθρωπιστικό δράμα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Ο ΣΕΓΑΣ θα συγκεντρώσει με εθελοντές όλες τις ισοθερμικές κουβέρτες που θα χρησιμοποιηθούν στον τερματισμό του Μαραθωνίου στις 8 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να προωθηθούν μέσω της εθελοντικής ομάδας υποδοχής προσφύγων στη Σκάλα Συσκαμιάς στη Μυτιλήνη, για χρήση από όσους έχουν ανάγκη.

Επίσης η συλλογή ρούχων που γίνεται στην αφετηρία και η συγκέντρωση παπουτσιών κατά τη διάρκεια της κλασσικής, φέτος θα προωθηθεί στις οργανώσεις περίθαλψης των προσφύγων ώστε να διατεθούν στους ανθρώπους εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον.

Ο ΣΕΓΑΣ παρακαλεί όσους θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο, είτε τρέχοντας είτε παρακολουθώντας τους δρομείς, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια ανακούφισης του πόνου των προσφύγων.

Η ομοσπονδία ευχαριστεί τον πρώην κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στα 110 μ. εμπ. Στέλιο Μπίσμπα, καθώς η παραπάνω δράση θα υλοποιηθεί ύστερα από δικές του ενέργειες.

athens marathon