Σκουρλέτης: Κατά της εκτροπής του Αχελώου η κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Κατά της εκτροπής του Αχελώου η κυβέρνηση

Την «απόλυτη και κατηγορηματική» θέση της κυβέρνησης κατά της εκτροπής του Αχελώου επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και μαζικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι διατύπωσαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εκτροπής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην προώθηση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Μεσοχώρα, για την οποία είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση και βελτίωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και στη μετεγκατάσταση του οικισμού, η οποία επιδιώκεται να γίνει με υποδειγματικό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης των υδάτων και στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για το Περιβάλλον Νίκος Υφαντής, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εκτροπής, ο Σωκράτης Κωστίκογλου, γ.γ. του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κωνσταντίνος Ρόκκος. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Γιώργος Βαρεμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ