Χειροποίητες κατασκευές στον Βόλο

Ξεκινά ο β’ κύκλος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου από τον ΔΟΕΠΑΠ

Χειροποίητες κατασκευές στον Βόλο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου διοργανώνει Β’ κύκλο σεμιναριακού προγράμματος μεικτών χειροποίητων κατασκευών και τεχνοτροπιών, του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος». Πρόκειται για ένα δημιουργικό καλλιτεχνικό εργαστήρι που συγκεντρώνει αλλά και συνδυάζει διάφορες παλιές τεχνικές, οι οποίες όμως έχουν πάντα διαχρονική αξία και σημασία. Σε αυτό το σεμιναριακό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι τεχνικές του ντεκουπάζ, που συνδυάζεται και με κρακελέ, πατίνα ή παλαίωση, του μπατίκ, που προέρχεται από την Ινδονησία, και του felt.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν όμορφα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, δίνοντας μια αντικέ έκφραση καθώς και να αναπαλαιώσουν ξεχασμένα από τον χρόνο αντικείμενα ή μικροέπιπλα, χρησιμοποιώντας όλες τις παραπάνω τεχνικές, πάντα με την καθοδήγηση της καλλιτέχνιδας Χριστίνας Κουρεντή, με ιδιαίτερη εμπειρία στις χειροτεχνικές κατασκευές σε ομάδες και με συμμετοχή δικών της χειροποίητων έργων τέχνης σε διάφορες εκθέσεις.

Το χειροτεχνικό εργαστήρι θα είναι διάρκειας 30 ωρών και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 18:00 – 21:00 στον «Δίαυλο». Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του «Διαύλου», Τοπάλη 14 (τηλ. 2421025363). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Νίκος Γαργαλάκος