Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος στο Αντάμωμα τον απανταχού δημοτών Δίου, που μπήκε στην τρίτη δεκαετία ζωής του και πραγματοποιήθηκε για 21η χρονιά το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου.

21ο Αντάμωμα των απανταχού δημοτών Δίου (φωτορεπορτάζ)

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεωργίου και συνεχίστηκαν στον προαύλιο χώρο με μουσικοχορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.

Το χορό άνοιξε κρατώντας το παραδοσιακό φλάμπουρο, δείγμα της αδελφοσύνης των κοινωνιών, ο Εφημέριος του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής π. Δημήτριος Κουτσιμανής, με πρωτοβουλία του οποίου και του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αναβιώνει το Αντάμωμα, που δίνει την ευκαιρία σε συγγενείς και φίλους να ανταμώσουν, να διατηρήσουν την συνοχή τους, να συνυπάρξουν και ασφαλώς να μην αποκοπούν από την πατρική γη.

21ο Αντάμωμα των απανταχού δημοτών Δίου (φωτορεπορτάζ)

Όσοι συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή είχαν την ευκαιρία να γευτούν και παραδοσιακά εδέσματα, που από νωρίς και με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι κάτοικοι του χωριού. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 22ο Αντάμωμα των απανταχού δημοτών Δίου.

Φωτογραφικό υλικό και περισσότερες φωτογραφίες από τους Pieria’s Photopaths