Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου στη Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά

Στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στη Θεσσαλία, της φάρμας Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο με επιτυχία και με όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλλουν οι συνθήκες το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου.

Μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 2019, η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας επέστρεψε και επιτεύχθηκε ο στόχος για την ανάδειξη τόσο της ίδιας όσο και των τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους. Στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν τέσσερις θεματικές ενότητες που αφορούσαν την υπαίθρια έκθεση πηλιορείτικων προϊόντων, τις γαστρονομικές εμπειρίες, τη γευσιγνωσία και την οινογνωσία. Οι επισκέπτες κατανόησαν τη φιλοσοφία τοπικών παραγωγών με τα εξαιρετικά προϊόντα που δοκίμασαν, ενώ άλλοι είχαν την ευκαιρία για μια μοναδική βόλτα στα μονοπάτια των Κενταύρων προς αναζήτηση άγριων μανιταριών, με οδηγό τον Θάνο Νικάκη.

Επίσης, οι γυναίκες του Kritsa Gastronomy Hotel παρουσίασαν την τεχνική παρασκευής της πηλιορείτικης χορτόπιτας, ενώ παραδοσιακή ορχήστρα παρουσίασε πηλιορείτικους σκοπούς
και τραγούδια.