89η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Ξεκινησε εχθές Παρασκευή 15 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η 89η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έναν θεσμό που πραγματοποιείται από το 1928, με μια παύση για πέντε χρόνια μόνο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα με παρέλαση αλόγων και ασκήσεις δεξιοτεχνίας, παράλληλες εκδηλώσεις στην Ανδραβίδα και πολλές άλλες δράσεις που συμβαίνουν με αφετηρία την πόλη.

Να σημειωθεί πως η αγάπη των κατοίκων για το άλογο και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής είναι οι βασικοί λόγοι της εκτροφής αλόγων στην Ηλεία χρίζοντας την Ανδραβίδα έφιππη πόλη πριν ακόμη γίνει η πρωτεύουσα του γαλλικού κράτους της Πελοποννήσου, καθώς αιώνες πριν ο Αθηναίος στρατηγός Ξενοφών έγραψε στην Ηλεία εγχειρίδια που αναφέρονται στην ιππολογία, στην εκτροφή και περιποίηση του αλόγου με τίτλο «Περί Ιππικής» και «Ιππαρχικός».

Η Ιππική Έκθεση πραγματοποιείται εκτός των άλλων ιπποπαραγωγών και με τη συμμετοχή δύο ιππικών συλλόγων τον Όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» και τον Ιππικό Σύλλογο «Κένταυροι» Ανδραβίδας.