Νέος πρόεδρος της ΔΟΒ ο Ευθύμιος Φωτεινός

Ανατροπή στην ψηφοφορία, παραίτηση Λιούτα

Ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Φωτεινός είναι τελικά ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης στα γραφεία της, στη Λάρισα, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν για επικράτηση του κ. Λιούτα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα, από τη Διοίκηση, ενώ με δήλωση του κατήγγειλε τους εκκοκκιστές.

Να σημειωθεί ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία, η τετράδα των εκλεγμένων εκκοκκιστών, μαζί με τον εκπρόσωπο των παραγωγών-συνεταιριστών από την Κομοτηνή Ν. Κουρκούτα ψήφισαν τον κ. Φωτεινό, ενώ ο Τρικαλινός συνδικαλιστής έλαβε μόλις 2 ψήφους, τη δική του και του λαρισαίου παραγωγού Γ. Καραΐσκου.

Αναλυτικότερα το νέο Δ.Σ. της ΔΟΒ έχει ως εξής: Πρόεδρος κ. Φωτεινός (ΕΑΣ Θεσ/νίκη), αντιπρόεδρος Αντώνης Σιάρκος (εκκοκκιστής -Θράκης), γραμματέας Ν. Κουρκούτας (παραγωγός -Ένωση Κομοτηνής), ταμίας Πρόδρ. Ουσουλτζόγλου (εκκοκκιστής-Βέροιας).

Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση του Αχιλλέα Λιούτα από τη διοίκηση, τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών, παραγωγός από την Καρδίτσα Βασίλης Γιαννάκος.

Ο Αχιλλέας Λιούτας φαβορί για την προεδρία στη ΔΟΒ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΙΟΥΤΑΣ

Με δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχ. Λιούτας τόνισε: “Οι εκκοκκιστές δεν συγχώρεσαν τη σθεναρή μου στάση στην πρόταση του πρώην προέδρου της  ΔΟΒ να εισηγηθούμε ως Διεπαγγελματική, τη μείωση του ΦΠΑ στο βαμβάκι από το 24 στο 13 τοις εκατό, γεγονός το οποίο θα είχε ολέθριες συνέπειες για το εισόδημα των παραγωγών, που απετράπη όταν απείλησα να παραιτηθώ από αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  Παρότι στις εκλογές των παραγωγών η ομάδα μου πλειοψήφισε τελικά επέβαλαν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους πάρα την αρχική συμφωνία ότι οι παραγωγοί θα επέλεγαν μόνοι τους τον πρόεδρο. Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να συναινέσω σε αντιδημοκρατικές λογικές και διαδικασίες όποτε και παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΒ.”