EIT FOOD: Προκατάληψη φύλου στα προγράμματα επιτάχυνσης στον αγροδιατροφικό τομέα δηλώνουν οι γυναίκες

Αρνητική προκατάληψη φύλου δηλώνουν ότι έχουν υποστεί γυναίκες επιχειρηματίες που εργάζονται ή έχουν ιδρύσει νεοφυείς επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το EIT Food ανέθεσε στην εταιρεία συμβούλων για τα τρόφιμα και τη γεωργία Karen Karp & Partners την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με την αντιμετώπιση γυναικών και ανδρών στα προγράμματα επιτάχυνσης του EIT Food για νεοφυείς επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Η έκθεση περιλαμβάνει ποσοτικά δεδομένα από μία έρευνα 46 γυναικών επιχειρηματιών αγροτικής τεχνολογίας, οι οποίες συμμετείχαν σε τέσσερα προγράμματα επιτάχυνσης που προσφέρθηκαν από το EIT Food το 2019 και το 2020. Επίσης, περιλαμβάνει ποιοτικά δεδομένα από συνεντεύξεις από 25 συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια ομάδων εστίασης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 75% των ερωτηθεισών δήλωσε ότι έχει βιώσει αρνητική προκατάληψη λόγω φύλου, ενώ το 19% πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αυτή έχει επηρεάσει την καριέρα τους.

Επίσης, οι συμμετέχουσες πιστεύουν ότι η αρνητική προκατάληψη για το φύλο είναι ανεξέλεγκτη στο επιχειρηματικό οικοσύστημα, με το 83% να δηλώνει ότι το βιώνει κυρίως κατά την προσπάθεια χρηματοδότησης.

Με βάση κάποιες από τις δηλώσεις γυναικών που συμμετείχαν, «οι ευκαιρίες χρηματοδότησης μεταξύ φύλου δεν είναι ίσες. Οι επενδυτές τείνουν να επενδύουν περισσότερο με ένα προεπιλεγμένο στερεότυπο, καθιστώντας τις επενδύσεις αυτές πιο εύκολες για όσους εμπίπτουν στα χαρακτηριστικά του».

Ένας τρόπος με τον οποίο τα προγράμματα εκκίνησης όπως το EIT Food έχουν προσφέρει υποστήριξη στις γυναίκες είναι μέσω προγραμμάτων αφιερωμένων σε αυτές. Πιο αναλυτικά, το 56% των ερωτηθεισών συμφώνησε ότι επωφελείται από προγράμματα μόνο για γυναίκες και το 67% δήλωσε ότι τα προγράμματα του EIT Food έχουν ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους ως γυναίκες και ως επιχειρηματίες.

Ωστόσο, το 50% των ερωτηθεισών στην έρευνα και όλες οι συμμετέχουσες στην ομάδα εστίασης συμφώνησαν ότι η αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης μεταξύ των εκπαιδευτών, των συμβούλων και των επενδυτών σε ολόκληρο το οικοσύστημα του EIT Food θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική.