Αφιερωμένο σε «ένα πιο βιολογικό μέλλον» το φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βιολογικών

Σε λιγότερο από έναν μήνα, και μετά από μία διετία δυσκολιών λόγω των συνθηκών της πανδημίας, το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βιολογικών αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του –διά ζώσης- στις 16-17 Ιουνίου στη Γαλλία.

Οι IFOAM Organics Europe, σε συνεργασία με την INTERBIO Nouvelle-Aquitaine, τη Διεπαγγελματική Ένωση Βιολογικών της γαλλικής Νέας Ακουιτανίας, θα είναι οι διοργανωτές του φετινού συνεδρίου, το οποίο φιλοξενείται στην παγκόσμια πρωτεύουσα του κρασιού, τη γαλλική Μπορντό.

Οι βασικές εργασίες του θα πραγματοποιηθούν σε ένα εμβληματικό κτήριο, το La Cite du Vin, έναν παγκοσμίως μοναδικό πολιτιστικό χώρο για την ανάδειξη της κληρονομιάς του κρασιού και οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ανοίξει.

Τίτλος του φετινού συνεδρίου, στο πλαίσιο και των αλλαγών που επιχειρούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν είναι άλλος από το «Ένα πιο βιολογικό μέλλον: Καθ’ οδόν για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας». Μεταξύ των θεματικών που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής:

✱ Κατανόηση των στόχων της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο».

✱ Τα βιολογικά ως λύση: Γεωργία, αγορές, ψηφιοποίηση.

✱ Πώς οι ευρωπαϊκές πολιτικές επιτρέπουν τους φιλόδοξους και επιτεύξιμους στόχους.

Παράλληλα, θα γίνει επισκόπηση της βιολογικής αγοράς μέσα από παραδείγματα, ενώ θα υπάρχουν συζητήσεις, εργαστήρια και ευκαιρίες δικτύωσης. Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη από τα όργανα που χαράσσουν πολιτική, ερευνητές, ειδικοί, παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι από όλη την Ευρώπη, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης και οργανισμών του τομέα από διάφορα κράτη, που θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, σε μία προσπάθεια εκπροσώπησης όλης της αλυσίδας αξίας του βιολογικού κινήματος της Ευρώπης.