Αιτ/νία: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα

Αιτ/νία: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα

Συνεχίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ενημερώνει το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιοχής.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και από ιδιώτες κτηνιάτρους που συμμετέχουν στο πλαίσιο εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος.

Σύμφωνα με το τμήμα Κτηνιατρικής, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους προς ενημέρωση και προγραμματισμό του εμβολιασμού.

Επιπλέον, ενημερώνει ότι σε όσες εκμεταλλεύσεις βοοειδών δεν έχει γίνει εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους (31.12.2016), θα αποστέλλεται άμεσα ο κωδικός τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να εφαρμοστούν οι απαιτήσεις της Πολλαπλής Συμμόρφωσης (περικοπές στις οικονομικές ενισχύσεις).

Υπενθυμίζει πως ήδη έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού των βοοειδών στην ζώνη επιτήρησης του νοσήματος στην Π.Ε Αχαΐας, καθώς και το σύνολο του πληθυσμού στην Π.Ε Ηλείας.

«Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και οι βοοτρόφοι οφείλουν να τον διευκολύνουν για την προστασία των ζώων τους, αλλά και της γενικότερης κτηνοτροφικής παραγωγής, ενώ σημειώνεται ότι η οζώδης δερματίτιδα είναι νόσημα που προσβάλει αποκλειστικά τα βοοειδή, με σημαντικές συνέπειες για την παραγωγικότητα αυτών και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Κτηνιατρικής.