Αλλαγές στη μελέτη της εθνικής Πατρών-Πύργου για να πηγαίνουν οι αγρότες στα χωράφια τους

Υπόμνημα με αναλυτικά στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και επιχειρήματα για την αναγκαιότητα τροποποίησης της μελέτης επί της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, προκειμένου να ανοίξει ξανά η «διασταύρωση της παραλίας-χωραφιών» στα Σαβάλια, κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ζητούν να δημιουργηθεί κόμβος στην ασφαλέστερη διασταύρωση και να διοχετεύονται ομαλά και με ασφάλεια όλοι όσοι απαιτείται να περάσουν απέναντι, με κατεύθυνση είτε προς την παραλία των Σαβαλίων είτε προς τους αγρούς και τις καλλιέργειές τους, που εκτείνονται σε κάμπο 14.000 στρεμμάτων. Το υπόμνημα ήδη έχει αποσταλεί στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Σύσσωμη η τοπική κοινωνία εκφράζει τα δίκαια αιτήματά της και τους σπουδαίους λόγους της. Η οικονομική ζωή, η επιβίωση και η ασφάλεια συμπορεύονται σε κοινωνίες προόδου», επισημαίνει η δικηγόρος Ζωή Αναστασοπούλου, η οποία αφιλοκερδώς συνέλεξε στοιχεία, έγγραφα και φωτογραφίες, προκειμένου να ετοιμάσει τον φάκελο υποστήριξης του αιτήματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί τόσο στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, όσο και στην ενημερωτική σύσκεψη με φορείς και βουλευτές στο Κοινοτικό Γραφείο των Σαβαλίων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων των Σαβαλίων, με τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Από τη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων έχουν προσκληθεί να παραστούν στη συνάντηση όλοι οι βουλευτές της Ηλείας, ο δήμαρχος Ήλιδας και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.