Αναβίωση του εθίμου των ιππικών αγώνων στη Σκιάθο

Το έθιμο των λαϊκών ιππικών αγώνων του Αγίου Γεωργίου, ένα έθιμο με ιδιαίτερη σημασία για τους  κατοίκους της Σκιάθου, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και παράδοση, αναβίωσε φέτος μετά από πολλά χρόνια. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, την Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, στον μοναδικής ομορφιάς βιότοπο των Κουκουναριών, ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων.

Εκατοντάδες παρευρισκόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες, απήλαυσαν τους αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν εννέα αγωνιζόμενοι σε δύο κατηγορίες. “Η αναβίωση και διατήρηση των εθίμων είναι μια ακόμη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή, είμαστε υπερήφανοι για την πολιτιστική μας κληρονομιά, και οφείλουμε να την περάσουμε στις επόμενες γενιές. Η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, αναδεικνύοντας τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διοργάνωση Γιώργο Τσιμπλιαράκη και Χαρά Πασχάλη, και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννη Γιαννίτση, για την προετοιμασία και τις εργασίες ευπρεπισμού του χώρου διεξαγωγής των αγώνων” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων η απονομή των κυπέλλων, στους νικητές και συμμετέχοντες,  έγινε από τον Δήμαρχο Σκιάθου, τους Αντιδημάρχους Γιάννη Γιαννίτση και Γιάννη Τσανάκα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείο Γιώργο Αντωνίτσα

Πηγή: ertnews.gr