Τις ανακοινώσεις για τις ζωοτροφές περιμένουν οι κτηνοτρόφοι το απόγευμα από την Ελασσόνα

Την προσοχή τους στην Ελασσόνα θα έχουν απόψε οι κτηνοτρόφοι, καθώς στην ομιλία του που είναι προγραμματισμένη για μετά τις 18.30 μμ ο υπουργός ΑΑΤ, Γ. Γεωργαντάς αναμένεται να ανακοινώσει από τη γιορτή της φέτας, τη χορήγηση του κονδυλίου για τη στήριξη στις ζωοτροφές. Όπως έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετές εβδομάδες η «ΥΧ» η λογική της χορήγησης του ποσού άνω των 90 εκατ. ευρώ (πήρε μια μικρή αύξηση σύμφωνα με εκπρόσωπους του ΣΕΚ που συναντήθηκαν με τον υπουργό) θα είναι κλιμακωτή και θα ορίζει το ύψος του ποσού στήριξης ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που έχει ο εκάστοτε δικαιούχος – κτηνοτρόφος.

Nα σημειωθεί ότι πληροφορίες που διέρρευσαν από ορισμένα μέσα ότι η ενίσχυση θα ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ζώο, διαψεύδονται από τους κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στη συνάντηση στη Βάθη.

Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της «ΥΧ» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, η διαδικασία για τη χορήγηση του ποσού δεν θα είναι σύντομη, καθώς το κονδύλι για τις ζωοτροφές προέρχεται από πόρους του μεταβατικού ΠΑΑ. Συνεπώς προβλέπονται συγκεκριμένα βήματα και προϋποθέσεις.

Η «ΥΧ» θα παρευρίσκεται με ανταπόκριση στην γιορτή της φέτας στην Ελασσόνα και θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.