Δημήτρης Κουτσούμπας: Με δυνατό ΚΚΕ σπάμε τα δεσμά της ΕΕ

Δυναμώνουμε την πάλη για μια Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών

του Δημήτρη Κουτσούμπα,
γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι βιοπαλαιστές αγρότες, με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, που πήραν πρωτόγνωρη έκταση στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, έβγαλαν στην κυριολεξία «στη σέντρα» την ΕΕ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις κυβερνήσεις που τη συνδιαμορφώνουν και την υλοποιούν.

Τα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε αγροτικό κεφάλαιο και παραγωγή, για εισόδημα που να επιτρέπει την επιβίωσή τους, αλλά και για τιμές προσιτές στη λαϊκή κατανάλωση, αγκαλιάστηκαν από όλον τον λαό, αχρηστεύοντας έτσι τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον οποίο επιχείρησε να κινητοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, μαζί με τις μεγάλες απεργίες του τελευταίου διαστήματος, τις κινητοποιήσεις ενάντια στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία του αίσχους, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, καθώς και τους αγώνες των φοιτητών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τις διαδηλώσεις για την καταδίκη του εγκλήματος των Τεμπών, για την έκφραση αλληλεγγύης προς τον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι πίσω από κάθε βάσανο, πίσω από κάθε έγκλημα που βιώνουν οι λαοί βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που το μόνο που υπηρετεί είναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτός ο μακρύς κατάλογος αγωνιστικών στιγμών στρίμωξε την ΕΕ, την κυβέρνηση του 41%, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Το ΚΚΕ, με τα μέλη και τα στελέχη του, όχι μόνο ενώνει τη φωνή του με όποιον σηκώνει το ανάστημά του, αλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης για την οργάνωση των λαϊκών διεκδικήσεων, την κοινή δράση και συμμαχία εργατών, αγροτών και επαγγελματιών, υλοποιώντας έτσι τη δέσμευσή του για πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Στις ευρωεκλογές, στις 9 Ιούνη, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας, γιατί θα δυναμώσει το ελπιδοφόρο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που μπορεί να συναντηθεί με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Στις ευρωεκλογές, η μόνη ψήφος που μπορεί να πιάσει τόπο για τον βιοπαλαιστή αγρότη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, καθώς η αποφασιστική ενίσχυσή του θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα του, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, έργα υποδομής και πρόληψης των φυσικών καταστροφών, για σχολεία, κέντρα υγείας, δομές αθλητισμού και πολιτισμού στην ύπαιθρο

Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της νέας ΚΑΠ

Η ΕΕ αποδείχθηκε φυλακή, μια μεγάλη «οικογένεια» των λόμπι και των κυβερνήσεων, είτε αυτές είναι σοσιαλδημοκρατικές είτε φιλελεύθερες, ενάντια στα δικαιώματα των λαών. Στις βασικές κατευθύνσεις της ευρωενωσιακής πολιτικής, που σχεδιάζεται και υλοποιείται με κριτήριο την εξασφάλιση των μονοπωλιακών υπερκερδών των μεταποιητικών, εμπορικών καρτέλ και των τραπεζών, ομονοούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι την πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ την ψήφισαν με τους ευρωβουλευτές τους και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και η Νέα Αριστερά.

Οι αγρότες στη χώρα μας έχουν, πλέον, συσσωρευμένη εμπειρία, καθώς είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της συγκεκριμένης πολιτικής με:

✱ Τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους τη στιγμή που αυτά φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση.

✱ Τις κουτσουρεμένες επιδοτήσεις και τις επιπλέον υποχρεώσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

✱ Τις συμφωνίες της ΕΕ για αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

✱ Την ακόμα μεγαλύτερη εξάρτησή τους από τους βιομήχανους, τους μεγαλεμπόρους και τις τράπεζες.

✱ Τις πανάκριβες αγροτικές εισροές που τρέφουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

✱ Τα «πράσινα» χαράτσια, τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ πετρελαίου στα ύψη.

✱ Τις τραγικές συνέπειες των καταστροφών από πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.

✱ Την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

✱ Τη ζωή στην ύπαιθρο χωρίς καμία στήριξη από το κράτος.

Ψήφος στο ΚΚΕ

Στις ευρωεκλογές, η μόνη ψήφος που μπορεί να πιάσει τόπο για τον βιοπαλαιστή αγρότη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, καθώς η αποφασιστική ενίσχυσή του θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα του, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, έργα υποδομής και πρόληψης των φυσικών καταστροφών, για σχολεία, κέντρα υγείας, δομές αθλητισμού και πολιτισμού στην ύπαιθρο. Θα φέρει πλήγμα σε όλα εκείνα τα κόμματα που επί δεκαετίες κοροϊδεύουν τους αγρότες για την ΚΑΠ και καλλιεργούν τη λογική ότι η ΕΕ, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ακρίβεια αποτελούν μονόδρομο.

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που διαχρονικά καταψηφίζει και αντιπαλεύει την ΚΑΠ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα που την ψήφισαν, αποτελεί εγγύηση για την έγκαιρη αποκάλυψη όσων αποφασίζονται στην ΕΕ, την ενημέρωση, την προειδοποίηση και την προετοιμασία του λαού, ώστε να οργανώνει χωρίς αιφνιδιασμούς την αντίσταση, αλλά και την αντεπίθεσή του.

Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανάπτυξη της παραγωγής από μια εργατική εξουσία, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό και με ενταγμένο σε αυτόν παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτοπαραγωγών είναι η μόνη που μπορεί όχι μόνο να απαλλάξει για πάντα τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και τον μελισσοκόμο από το βάσανο της επιβίωσης, αλλά και να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία.

Οι λαοί έχουν αστείρευτη δύναμη και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης!