Ανοίγει φτερά ο οινοτουρισμός

Στη μεγάλη δυναμική του οινοτουρισμού και στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να κατακτήσουν γευστικά και άλλες χώρες μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στις εργασίες της εκδήλωσης «Οινοτουρισμός: Η επόμενη Μέρα» που διοργάνωσε η διευθύντρια της αναπτυξιακής «ΑΧΑΪΑ ΑΕ», Ηρώ Τσιμπρή, στις εγκαταστάσεις της Achaia Claus.

«Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε την τύχη να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης οίνους, ενώ οι παραγωγοί της περιφέρειάς μας πραγματικά έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Ο οινοτουρισμός είναι μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που ταιριάζει στους πόρους της περιοχής και μπορεί να τη βοηθήσει σημαντικά να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά. Επομένως, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκοπιμότητα η διερεύνηση του θέματος, ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι απόψεις τόσο των επιχειρήσεων οινοποιίας, όσο και των τουριστών.

Έτσι, θα διαπιστωθεί κατά πόσο τα οινοποιεία προτίθενται να επενδύσουν στον τουρισμό και να ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, αλλά και ποιες είναι οι απόψεις και οι ανάγκες των επισκεπτών σχετικά με τον οινοτουρισμό», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσιάζοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που προωθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό.

Για πρώτη φορά, σε μια εκδήλωση του LEADER συμμετείχαν φορείς από διαφορετικούς κλάδους, με ιδιαίτερα ισχυρή την παρουσία των ξενοδόχων.