Ανοιχτή η γαλλική αγορά για τους Έλληνες παραγωγούς βιολογικών

Αλυσίδα καταστημάτων αναζητά κυρίως φρούτα, λαχανικά, τυρί και αρτοσκευάσματα

Ανοιχτή η γαλλική αγορά για τους Έλληνες παραγωγούς

Οι Γάλλοι συνεχίζουν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και την προτίμησή τους στα βιολογικά προϊόντα, δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς κάθε χώρας να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Γαλλίας. Μετά την αλυσίδα βιολογικών προϊόντων Biocoop, η εταιρεία La Vie Claire ανοίγει μία επιπλέον πόρτα στους βιοκαλλιεργητές που θέλουν να εξάγουν την παραγωγή τους.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει επικεντρωθεί στα βιολογικά από το 1948, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Η ζήτηση των καταναλωτών για βιολογικά την οδήγησε το 2015 να διαθέτει 240 καταστήματα, αυξάνοντας τα ποσοστά της κατά 17% από τον προηγούμενο χρόνο. Επίσης, το ποσοστό των καταναλωτών, που επισκέφτηκαν τα καταστήματα, αυξήθηκε κατά 8,5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, αφού ο συνολικός αριθμός ατόμων που επισκέπτεται το κάθε κατάστημα ξεπερνά τους 250 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Προϊόντα

Η αλυσίδα συνεργάζεται με διάφορους παραγωγούς παγκοσμίως, επιζητώντας κυρίως προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, τυρί και αρτοσκευάσματα. Η αλυσίδα επενδύει αρκετά στα φρέσκα τρόφιμα, καθώς περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα επιλογών για τους καταναλωτές. Οι εκπρόσωποι της αλυσίδας αναφέρουν πως οι καταναλωτές, όταν αγοράζουν βιολογικά, προτιμούν κυρίως τα φρέσκα φαγητά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Οι καταναλωτές, όταν αγοράζουν βιολογικά, προτιμούν κυρίως τα φρέσκα φαγητά, τα φρούτα και τα λαχανικά

Άλλες εταιρείες

Ωστόσο, δεν επενδύουν μόνο οι Γάλλοι στα βιολογικά προϊόντα. Η γερμανική αλυσίδα Dennree αποδεικνύει πως η ζήτηση των καταναλωτών για βιολογικά αυξάνεται συνεχώς. Απόδειξη της ζήτησης αυτής είναι η επέκταση της συγκεκριμένης αλυσίδας, αφού τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 110 εκατ. από τον προηγούμενο χρόνο. H Dennree διαθέτει 192 καταστήματα στη Γερμανία και 21 στην Αυστρία, ενώ ανήκει στο δίκτυο της BioMarkt Network, η οποία επένδυσε το 2015 πάνω από 90 εκατ. ευρώ σε εκστρατείες για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας. Συγκεκριμένα, το δίκτυο προωθεί την καινοτομία στους τρόπους διαχείρισης του εδάφους με βιολογικές πρακτικές, στην εκπαίδευση των αγροτών και στην έρευνα, ώστε να ωφεληθεί η παραγωγή, αλλά και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν. Η αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι αλυσίδες βιολογικών καταδεικνύουν τον αυξανόμενο και κυρίαρχο ρόλο που κατέχουν πλέον στη διακίνηση του προϊόντος.

Βικτωρία Αποστολοπούλου