«Αντίπερα γιορτές», ένα φεστιβάλ στη λίμνη Πολυφύτου που… γεφυρώνει δήμους, φορείς και κόσμο

«Μια λίμνη είναι αφορμή να ταξιδέψεις, μια γέφυρα είναι δρόμος να ανταμώσεις, σημείο να συναντηθείς και να γιορτάσεις». Με αυτό το σύνθημα και με αφορμή τη λίμνη Πολυφύτου και το φετινό κλείσιμο επί τριμήνου της Γέφυρας Σερβίων λόγω των σοβαρών προβλημάτων στη στατικότητά της, ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Χ-αίρεται ομάδα θεάτρου» διοργανώνει μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή-αντάμωμα με τη συνεργασία των τριών παραλίμνιων δήμων και τη συμμετοχή φορέων και ανθρώπων της περιοχής.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας και μία εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, Νικολέτα Σιώμου, πρόκειται για το πολυθεματικό Φεστιβάλ Μουσικής, Θεάτρου και Παράλληλων Δράσεων-Εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με τον τίτλο, «Αντίπερα γιορτές», που γεφυρώνει και ενώνει στην όχθη της λίμνης Πολυφύτου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί πλειάδα καλλιτεχνικών δράσεων, μεταξύ των οποίων μία παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο για την ιστορία της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, της λίμνης Πολυφύτου, των διάφορων γεφυρών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και μια ιστορική αναδρομή με μαρτυρίες βάσει συνεντεύξεων.

«Προσπαθήσαμε να κινηθούμε στον άξονα αυτόν, δηλαδή να γνωρίσουμε καλύτερα τη λίμνη και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον τόπο και την περιοχή μας. Όλες οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μια καλή γνωριμία με τη λίμνη, εμπλέκοντας όλους τους παραλίμνιους δήμους της περιοχής, με στόχο να γίνει ένα ενωτικό φεστιβάλ», καταλήγει η κα Σιώμου.

Οι «Αντίπερα γιορτές» θα πραγματοποιηθούν από το απόγευμα της Παρασκευής έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου δίπλα ακριβώς από την Υψηλή Γέφυρα, στην πλευρά των Σερβίων. Η ιδέα και η διοργάνωση είναι των Εύης Μιμίκου, Νικολέτας Σιώμου και Στέλιου Χλιαρά.