Αντιθέσεις: Μετακινήσεις Πρωθυπουργών

Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να προβληθεί η Ελλάδα ενοχλούν πολλους

Από τον Τσίπρα τον σκαφάτο περάσαμε στον Κυριάκο τον ελικοπτεράτο

Η Ελλάδα μας πέτυχε μία πύρρειο νίκη απέναντι στον κορωνοϊό. Σταμάτησε τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και άδειασε τα κρατικά ταμεία για να μείνουν όρθιοι οι πολίτες μέσα στην καραντίνα. Αυτήν τη στιγμή, όμως, αυτό που χρειάζεται η χώρα, εξερχόμενη από την υγειονομική κρίση, είναι η άμεση προβολή της στο εξωτερικό, ώστε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους τουρίστες να την επισκεφθούν. Οι κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς το χτίσιμο εμπιστοσύνης, διότι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρευρίσκεται σε δημόσιες εκδηλώσεις ή δειπνεί με διασημότητες που έχουν επιλέξει τη χώρα μας για τις διακοπές τους, η εικόνα αυτή αντανακλά την ετοιμότητα που έχει η Ελλάδα για να δεχθεί τουρίστες και να ορθοποδήσει η οικονομία μας. Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Επίδαυρο «δείχνει τη σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν και το τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο DNA τους».

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε με ελικόπτερο δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναγκαιότητα. Πρόκειται για στρατιωτικά μεν, μεταγωγικά δε ελικόπτερα και η χρήση τους αποσκοπούσε στην ταχύτερη δυνατή και ασφαλή μεταφορά του.

Και η λάσπη που ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει θα έλεγε κανείς ότι… εξοστρακίστηκε στους έλικές τους, καθώς μέσα σε δύο ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δύο καίριας σημασίας βήματα ανάδειξης της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας. Ειδικά δε η παράσταση στην Επίδαυρο αποτελούσε και μέρος του επίσημου προγράμματός του, μια και αναμεταδόθηκε ζωντανά διεθνώς, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα.

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει να βλέπει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να σημειώνει τη μία επιτυχία πίσω από την άλλη, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από την επιστροφή των μισθών των συνταξιούχων μέχρι την προβολή της χώρας μέσω του ίδιου, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις ότι η ψαλίδα με την αντιπολίτευση ανοίγει, και αυτό είναι δύσκολο για τους τελευταίους να το χωνέψουν.

Ε.Κ.

 

«Να ’τος, να ’τος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος», αναφωνούσε από το βήμα της Βουλής τον Μάιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας ως υπέρτατο σκάνδαλο, άξιο αναφοράς μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, την παρουσία του τότε πρωθυπουργού και νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σε σκάφος ιδιώτη επιχειρηματία. Τα αντισυστημικά ΜΜΕ τότε, που πήραν το βάρος τους σε χρυσό από τον Πέτσα τώρα, κρέμασαν στα μανταλάκια πρώτη-πρώτη την είδηση για μέρες.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε… ελικοπτεράτος στην Αντίπαρο για διακοπές και από εκεί πάλι… ελικοπτεράτος στην Επίδαυρο, για να παρακολουθήσει παράσταση (!). Την ώρα δηλαδή που μαίνεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού και οι Τούρκοι φλερτάρουν με το Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις προσωπικό του ταξί για να βγει φωτογραφίες με τον Τομ Χανκς και να δει τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Εδώ όμως δεν τίθεται θέμα συγκρίσεων μεταξύ σκάφους ή ελικοπτέρου, αλλά θέμα εθνικής ασφάλειας. Τα μισόλογα του κ. Πέτσα δεν άφησαν περιθώρια για παρερμηνείες. Εν μέσω γενικευμένης κρίσης στο Αιγαίο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί απολύτως λογικό να δεσμεύσει τρία ελικόπτερα για τις προσωπικές του διακοπές. Δεν χάνει ευκαιρία να δείξει ότι είναι με τους λίγους και απέναντι στους πολλούς. Γι’ αυτό και έδωσε ελληνικό διαβατήριο στον διάσημο ηθοποιό, την ώρα που μετανάστες τρίτης και τέταρτης γενιάς, παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και μεγάλωσαν εδώ, παλεύουν ακόμα για την ελληνική υπηκοότητα.

Δεν λογαριάζει και δεν λογοδοτεί σε κανέναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον καλύπτουν άριστα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που ασχολούνται με το πόσο κομψή είναι η γυναίκα του και όχι με τα τρία ελικόπτερα που εν μέσω θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους έκαναν τα πήγαιν’ έλα του ζεύγους στα διάφορα μέρη. Είναι ο τρόπος σκέψης του ίδιου και του κόμματός του, ότι οι πολλοί γεννήθηκαν για να υπηρετούν τους λίγους. Φαίνεται δεν πρόσεχε πολύ στην Επίδαυρο, καθώς θα έβλεπε ότι οι «Πέρσες» ακριβώς αυτό στηλιτεύουν, τον κίνδυνο που επιφέρει η υποτίμηση του «άλλου», η έπαρση, η φιλοδοξία και η αλαζονεία της εξουσίας.

Ε.Σ.