Από την Καλαμάτα στο διάστημα

Ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία θα μεταφερθεί στο διάστημα

Από την Καλαμάτα στο διάστημα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Amazon και ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Blue Origin, Jeff Bezos, σκοπεύει να στείλει στο διάστημα ελαιόλαδο από την Μεσσηνία ώστε να διαπιστώσει πως η έλλειψη βαρύτητας επηρεάζει τα τρόφιμα. Το σχέδιο εκτός από ελαιόλαδο θα περιλαμβάνει ελιές Καλαμάτας, σύκα και σταφίδες, όπου θα μεταφερθούν στο διάστημα σε έναν πύραυλο της εταιρείας Blue Origin.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «The National Herald», που ανήκει στην ελληνική εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ανέφερε ότι το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μπουγά και το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Η προέλευση και η εφαρμογή αυτής της συνεργασίας προέρχεται από τους καθηγητές Τάκη και Περικλή Παπαδόπουλο. Στο πείραμα θα συμμετάσχουν και οι μαθητές, μετά από πρόταση των καθηγητών στον αρχιμηχανικό της Blue Origin.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως ανέφεραν το πείραμα πραγματοποιείται για να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του ελαιολάδου και συγκεκριμένα να εξετάσουν αν το ελαιόλαδο θα διατηρήσει την υγρή μορφή του αφού θα έχει αφήσει τη γη. Τονίζουν πως το νερό δεν διατηρεί την υγρή μορφή του στο διάστημα επομένως θα έχει ενδιαφέρον να δουν πως θα συμπεριφερθεί το ελαιόλαδο.

Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα θα παραμείνουν στο διάστημα για περίπου επτά ή οκτώ λεπτά, αυτό θα είναι αρκετό για μια πρώτη ανάγνωση της αντίδρασής τους.

Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, τον Ιούλιο του 2017.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές