Αρκετούς νέους εκθέτες και διάθεση για καινοτομία εντόπισε η φετινή έκθεση Natexpo

«Έναν τομέα που επικεντρώνεται στο μέλλον», παράλληλα με μια διάθεση για ανανέωση και καινοτομία στα βιολογικά, είναι μερικές από τις επισημάνσεις των διοργανωτών της φετινής Natexpo. Η ετήσια διεθνής έκθεση αφιερωμένη στα βιολογικά πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι.

Συγκέντρωσε περισσότερους από 2.000 εκθέτες και επωνυμίες, με το 34% να αποτελείται από νέους εκθέτες και περισσότερους από 11.000 επαγγελματίες του τομέα. Τα τρόφιμα παρέμειναν η κύρια κατηγορία, αφού αντιπροσώπευσαν το 64% των εκθετών με τα καλλυντικά να ακολουθούν (12% των εκθετών). Έντονο ήταν το διεθνές στοιχείο, αφού εκπροσωπήθηκαν 23 χώρες, με το 25% των εκθετών να προέρχεται από το εξωτερικό, όπως και αντίστοιχα το 14% των επισκεπτών.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από 200 περίπου συνέδρια, θεματικά φόρουμ, επιχειρηματικές και διεθνείς συναντήσεις, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη και την καινοτομία.

Με στόχο την ανάκτηση του καταναλωτικού κοινού που χάθηκε, αλλά και την επέκταση των μεριδίων αγοράς, η διοργάνωση ανέδειξε την επινοητικότητα των συμμετεχόντων όσον αφορά τις νέες επωνυμίες, τα καινοτόμα προϊόντα και τις αναθεωρημένες στρατηγικές, όπως σημειώνεται στο freshplaza.