Αυτόνομο φορέα για τις βιολογικές αγορές ζητούν οι βιοκαλλιεργητές

Σύσκεψη των βιοκαλλιεργητών στο ΥΠΑΑΤ για την ΚΑΠ και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την ανάγκη δημιουργίας ενός ξεχωριστού φορέα αυτοδιαχείρισης των αγορών βιολογικών προϊόντων τον οποία θα μπορεί να ελέγχει η αρμόδια διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρότειναν οι βιοκαλλιεργητές Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αττικής, εστιάζοντας τις προτάσεις τους στο συζητούμενο σχέδιο της ΚΥΑ για τη λειτουργία των αγορών βιολογικών προϊόντων, επέμεινε στην αναγκαιότητα ύπαρξης δύο διακριτών αυτοδιαχειριζόμενων φορέων, δηλαδή ενός φορέα αυτοδιαχείρισης των αγορών Βιοκαλλιεργητών και αντιστοίχως ενός για τις αγορές συμβατικών προϊόντων.

Aυτόνομο φορέα για τις βιολογικές αγορές ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Αττικής

Ο Σύλλος υποστηρίζει ότι, ως αρμόδιος φορέας ελέγχου των βιολογικών αγορών, πρέπει να οριστεί η αρμόδια διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου, υπηρεσία που έχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ισχυρότερου φορέα Βιοκαλλιεργητών της χώρας για την συνεργασία, σημείωσε ότι οι προτάσεις που κατατίθενται είναι στην σωστή κατεύθυνση και συζητούνται μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Εν κατακλείδι, αναφέρθηκε στην ανάγκη καθημερινής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου, Περιφερειακών Υπηρεσιών και Βιοκαλλιεργητών, για την στήριξη και αύξηση της Βιοκαλλιέργειας.

Υπογράμμισε την προτεραιότητα αύξησης των Βιολογικών Προϊόντων, τονίζοντας ότι τα ελληνικά ποιοτικά βιολογικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, επιτυγχάνουν στις διεθνείς αγορές τις βέλτιστες τιμές.

Το γεγονός όμως, ότι σε βιολογικά κηπευτικά είμαστε ελλειμματικοί ως χώρα και εισάγουμε από ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει το εύρος των δυνατοτήτων και την πρόκληση για νέους Βιοκαλλιεργητές στην πατρίδα μας και μάλιστα, όπου δεν λειτουργούν σε ένα πεδίο ρυθμισμένες, αυτοδιαχειριζόμενες, αγορές βιολογικών προϊόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κα Ιωάννα Βόλη, η Γραμματέας κα Μαρία Μπαζίμα και το μέλος του Δ.Σ Θεόδωρος Αρβανίτης. Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο Πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών Ηλείας Α. Βαρώτσος.

-Διαφήμιση-