Βιωσιμότερη και πιο φιλοπεριβαλλοντική συσκευασία ζητούν οι καταναλωτές

Το ενδιαφέρον για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη δυνατότητα ανακύκλωσης προϊόντων έχει μεταβάλει σημαντικά τις καταναλωτικές προτιμήσεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση των βιολογικών, σύμφωνα με νεότερη έρευνα της Cencuswide που διεξήχθη για λογαριασμό του βρετανικού φορέα βιολογικών, Soil Association.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 1.000 καταναλωτές:

✱ Το 55% αυτών αναμένει χαμηλό ή καθόλου αντίκτυπο στο περιβάλλον από τις συσκευασίες νωπών βιολογικών προϊόντων.
✱ Το 42% περιμένει συσκευασίες με υλικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον στην περίπτωση των βιολογικών έναντι των αντίστοιχων συμβατικών τους.
✱ Οι μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας για σχεδόν έναν στους δύο (48%).
✱ Το 50% να δηλώνει ότι δεν θα αγοράσει ένα προϊόν που είναι συσκευασμένο σε μη ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το τελευταίο δείχνει ως η λιγότερο προτιμώμενη επιλογή συσκευασίας και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αγορά νωπών βιολογικών, σε σύγκριση με το μόλις 11% που αποθαρρύνεται από το ανακυκλωμένο πλαστικό.

Οι καταναλωτές θέλουν περισσότερη και καλύτερη πληροφόρηση σε ό,τι αφορά τη συσκευασία, το τι προκαλεί στο περιβάλλον και τη δυνατότητα ανακύκλωσής της, με τους συστηματικούς αγοραστές βιολογικών να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, αλλά και απαιτήσεις για πιο φιλοπεριβαλλοντικά υλικά, συμπεραίνει η έρευνα.

Για μία σημαντική ευκαιρία εξέλιξης, ειδικότερα στις επιχειρήσεις νωπών βιολογικών να αξιοποιήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καλύπτοντας τις περιβαλλοντικές ανάγκες των πελατών τους, έκανε λόγο η ανώτερη διευθύντρια επιχειρησιακής ανάπτυξης του φορέα, Sophie Kirk.